آموزش اپیدمیولوژی از دبیرستان تا دانشگاه

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 85

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RUMS-21-11_001

تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1401

Abstract:

دانش اپیدمیولوژی به مطالعه چگونگی توزیع و دلایل بروز کلیه عوامل مرتبط با سلامت در جامعه بشری، می پردازد. هدف نهایی از این مطالعات، پیشگیری از بروز هر واقعه ای است که می تواند سلامت افراد جامعه را در مخاطره قرار دهد. برای دسترسی به این هدف بسیار مهم، دانش اپیدمیولوژی روش های مطالعاتی خود را تدوین و توسعه بخشیده است. مجموعه روش های مطالعات اپیدمیولوژی که آن ها را می توان در دو دسته مطالعات توصیفی و تحلیلی تقسیم نمود، نه تنها باعث افرایش سطح سواد علمی فراگیران می شود، بلکه شیوه تفکر خلاقانه را در آن ها نیز ایجاد می نماید. آشنایی با این روش های مطالعاتی و چگونگی تفسیر صحیح آن ها، درک فراگیران را از بهداشت عمومی ارتقاء بخشیده و آن ها را تبدیل به یادگیرندگان مستقل و مادم العمر می نماید [۱]. مجموعه این توانایی ها که در آموزش دانش اپیدمیولوژی وجود دارد، باعث شده است که در سال های اخیر، آموزش این دانش برای اغلب دانشجویان علوم سلامت، اعم از پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، مامایی و غیره، به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر جلوه نماید. بنابراین، امروز، اغلب دانشجویان در رشته های گوناگون و نه فقط در مقطع دکتری، بلکه در مقاطع کارشناسی ارشد وکارشناسی، گذراندن حداقل دو واحد اپیدمیولوژی را در برنامه درسی خود دارند [۳-۲]. با این وجود، آموزش دانش اپیدمیولوژی از چنان اهمیتی برخوردار شده است که برخی از محققین توصیه کرده اند که ضروری است تا امکانات آموزش این دانش، برای دانش آموزان تحصیلات متوسطه نیز فراهم گردد. تاکنون مقالاتی نیز در این زمینه به رشته تحریر درآمده است که نشان می دهند می توان آموزش دانش اپیدمیولوژی را با موفقیت برای دانش آموزان تحصیلات متوسطه، به مرحله اجراء درآورد [۵-۴]. در کشور ما نیز آموزش این دانش به خصوص برای رشته های تجربی می تواند به ارتقاء درک صحیح دانش آموزان دوره آموزش متوسطه، از وقایع مرتبط با سلامت و چگونگی پیشگیری از آن ها بیانجامد. همچنین، دانش آموزان را با شیوه های تفکر صحیح خلاقانه آشنا نموده و به آن ها مهارت هایی را می آموزاند که قادر به یادگیری مستقل ومادام العمر گردند. با این وجود، برداشتن چنین گام بلندی در هر کشوری، نیازمند برنامه ریزی دقیق و طولانی مدت برای تدوین یک برنامه آموزشی مناسب برای دانش آموزان است. این برنامه آموزشی می تواند یا به صورت ادغام یافته در درون دروس مرتبط مانند زیست شناسی و یا در قالب یک درس مجزا مانند بهداشت عمومی، ارائه گردد. همچنین، آموزش صحیح دبیران مدارس پیرامون چگونگی آموزش مفاهیم اپیدمیولوژی به زبان ساده برای دانش آموزان، چالش مهم دیگر است که نظام های آموزشی باید به خوبی از عهده ی انجام آن برآیند [۶].

Authors

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • D'Agostino E. Public Health Education: Teaching Epidemiology in High School ...
  • Werler MM, Stuver SO, Healey MA, LaMorte WW. The Future ...
  • Goldmann E, Stark JH, Kapadia F, McQueen MB. Teaching Epidemiology ...
  • D'Agostino EM, Hlaing WM, Stark JH. Am J Epidemiol. Teaching ...
  • D'Agostino EM. Teens learning epidemiology? A cohort study on epidemiology ...
  • St George DMM, Chukhina M, Kaelin MA. Training Teachers to ...
  • نمایش کامل مراجع