تاثیر نوسانات سطح آب و دبی جریان بر میزان بار معلق با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی : رودخانه اهر چای)
Publish place: The Journal of Water and Soil، Vol: 19، Issue: 2
Publish Year: 1388
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 187
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_WASO-19-2_009
Index date: 6 March 2023
تاثیر نوسانات سطح آب و دبی جریان بر میزان بار معلق با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی : رودخانه اهر چای) abstract
بررسی رسوبات معلق در رودخانهها و عوامل موثر بر آن یکی از مسائل مهم در مباحث مهندسی رودخانه است. در این تحقیق تاثیر متقابل نوسانات سطح آب و دبی جریان بر میزان بار معلق با استفاده از شبکههای عصبی بررسی شد. بدین منظورحوضه آبریز اهر چای با مساحتی بالغ بر۲۴۰۰ کیلومتر مربع از زیر حوضههای آبریز ارس انتخاب گردید. اطلاعات و دادههای ایستگاههای تازه کند، اورنگ، کاسین، اشدلق و برمیس در بالادست سد ستارخان مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه بررسیها نشان داد که دادههای سطح آب نسبت به دبی جریان از دقت کمتری در پیشبینی بار معلق برخوردار میباشد. حداکثر ضریب همبستگی صحتسنجی برای دادههای سطح آب ۶۹/۰ در ایستگاه اورنگ و کمترین آن ۰۸/۰ در ایستگاه اشدلق و برای دادههای دبی حداکثر مقدار این ضریب ۸۴/۰ در ایستگاه اشدلق و حداقل آن ۷/۰ در ایستگاه برمیس حاصل شد. دلیل عمده پایین بودن ضریب همبستگی برازش در برخی از ایستگاهها را میتوان کم بودن تعداد دادهها، عدم دقت اندازهگیری سطح آب در مقایسه با دبی جریان، فقدان توالی زمانی در دادهها بیان نمود. درسطح حوضه نیز روند کلی نتایج بدین صورت است که از بالادست به پائین دست با افزایش میزان دبی جریان و رسوب، نتایج شبکه عصبی از کیفیت بهتری درپیشبینی میزان بار معلق برخوردار بود در حالی که نوسانات سطح آب چنین روندی را نشان نداد.
تاثیر نوسانات سطح آب و دبی جریان بر میزان بار معلق با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی : رودخانه اهر چای) Keywords:
تاثیر نوسانات سطح آب و دبی جریان بر میزان بار معلق با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی : رودخانه اهر چای) authors
علی حسین زاده دلیر
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
داود فرسادی زاده
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
محمدعلی قربانی
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :