مطالعه استریولوژیکی حجم اووسیت و فولیکول تخمدانی موالید بالغ رت ها در دوره های مختلف پیرا زایشی و شیرواری در شرایط مسمومیت با سرب

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 68

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-77-4_005

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1401

Abstract:

زمینه مطالعه: آلودگی محیط زیست با فلزات سنگین در پی افزایش تولیدات صنعتی مشکلاتی را در زندگی موجودات زنده ایجاد کرده است. سرب قادر به نفوذ در اندام های نرم بدن می باشد و با رسوب در آن ها می تواند در عملکردشان اختلالاتی ایجاد کند. همچنین سرب با عبور از سد خونی –جفتی وارد بدن جنین شده و یا از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود.هدف: مطالعه حاضر جهت بررسی اثر آلودگی سرب با دوز پایین در مادر، بر حجم متوسط اووسیت فولیکول و حجم متوسط فولیکول موالید بالغ با استفاده از تکنیک استریولوژی در مدل حیوانی رت انجام شد.روش‎کار: موش های صحرایی، نژاد ویستار، به صورت تصادفی به پنج گروه تقسیم بندی شدند که شامل یک گروه کنترل و چهار گروه تجربی پیش آبستنی، آبستنی، شیرواری و پیش آبستنی-آبستنی-شیرواری بود. گروه کنترل آب آشامیدنی به همراه ۵/۰ میلی لیتر اسیداستیک گلاسیال را در دسترس داشتند. گروه های تجربی استات سرب به میزان ۲/۰ درصد به همراه ۵/۰ میلی لیتر اسیداستیک گلاسیال را از طریق آب آشامیدنی، در دوره های مختلف (گروه پیش آبستنی ۳۰ روز قبل از جفت گیری، گروه آبستنی ۲۱ روز دوره آبستنی، گروه شیرواری طی ۲۱ روز دوره شیردهی و گروه پیش آبستنی-آبستنی-شیرواری از ۳۰ روز قبل از جفت گیری تا انتهای دوره شیرواری) دریافت کردند. در روز ۶۵ام بعد از تولد، تمام موالید در آزمایشگاه آسان کشی و تخمدان چپ آن ها جهت مطالعات استریولوژی جمع آوری شد.نتایج: حجم متوسط اووسیت در فولیکول های مقدماتی، اولیه تک لایه، اولیه چندلایه و آنترال در گروه شیرواری نسبت به گروه کنترل و سایر گروه های تجربی افزایش یافت (۰۵/۰P<). همچنین حجم متوسط فولیکول مقدماتی و اولیه تک لایه در گروه شیرواری نسبت به گروه های کنترل و تجربی افزایش یافت (۰۵/۰P<).نتیجه­گیری نهایی: نتایج مطالعه حاکی از آن بود که مواجهه مادر با سرب با دوز پایین در دوره شیرواری موجب افزایش حجم متوسط اووسیت فولیکول و حجم متوسط فولیکول های در حال رشد می شود.

Authors

ساره نجف اسعدی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

حسن مروتی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

جواد صادقی نژاد

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

احسان رومیانی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Al-Juboori B, Hamdan F, Al-Salihi B. Paternal exposure to low-dose ...
  • Rafati-Rahimzadeh M, Kazemi S, Moghadamnia AA. An update on lead ...
  • Waseem N, Hamid S, Butt SA. Effect of lead acetate ...
  • Patriarca M, Menditto A, Rossi B, Lyon TD, Fell GS. ...
  • Soleymani Mehranjani M, Nourafshan A, Hamta A, Moumeni HR, Abnousi ...
  • Shariatzadeh SMA, Soleimani mehranjani M, Hamta A, Ghandizadehdezfuli M. The ...
  • نمایش کامل مراجع