بررسی آسیب پذیری ساختمان های دو گانه قاب خمشی فولادی و مقایسه روشهای بهسازی لرزه ای مهاربند هم محور و میرا گرویسکوز با بکار گیری توام آنها
Publish place: 2nd Conference of Steel and Structures
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,238
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISSS02_017
تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1391
Abstract:
آیین نامه طرح ساختمانها در برابر زلزله یا استاندارد 2800 ایران در سال 1365 تدوین و در تاریخ 67/7/24 لازم الاجرا بودن آن به تصویب هیات دولت رسید. پس از 11 سال این آیین نامه مورد بازنگری قرار گرفت و در جلسه هیات وزیران مورخ 78/9/14 به تصویب رسید. در این مدت تعداد زیادی ساختمان براساس این استاندارد ساخته شده اند که بررسی آسیب پذیری لرزه ای این ساختمانها بر اساس ضوابط جدید طراحی جهت آگاهی از عملکرد ساختمانهای موجود و رفع کاستی های آن ضروری می باشد. در همین راستا دو ساختمان 4 و 8 طبقه فولادی با سیستم دو گانه قاب خمشی با مهاربند هم محور بر مبنای ویرایش اول استاندارد 2800 طراحی شده و سپس عملکرد این ساختمانها بر اساس ضوابط دستورالعمل بهسازی لرزه ای ساختمانها مورد بررسی قرار گرفته است. جهت بررسی آسیب پذیری سازه ها دو ساختمان 4 و 8 طبقه بصورت سه بعدی در نرم افزار Perform-3D مدل سازی شده و تحت تحلیل استاتیکی غیر خطی قرار می گیرند. نتایج تحلیل نشان می دهد که هیچ یک از ساختمانهای طراحی شده بر اساس ویرایش اول استاندارد 2800 نتوانسته اند معیارهای پذیرش سطح عملکرد ایمنی جانی و آستانه فروریزش را برآورده سازند. برای مقاوم سازی سازه ها، یکبار سازه را با مهاربند هم محور، یکبار با میراگرویسکوز و یکبار با ترکیب توام مهاربند-میراگر مقاوم سازی می کنیم و سپس سازه را تحت تحلیل دینامیکی غیر خطی قرار می دهیم. نتایج بدست آمده برای روشهای مختلف مقاوم سازی که شامل تغییر مکانهای کلی و نسبی، برش پایه، لنگر پایه، انرژی مستهلک شده و غیره است بیانگر این مطلب است که در روش مقاوم سازی توام درصد مشارکت اعضا در انرژی جذب شده بهتر ولی در روش مقاوم سازی میراگر تعداد المان های نیازمند تقویت موضعی کمتر و برش و لنگر تکیه گاهی کمتری دارد که در ساختمان های بلند استفاده از سیستم میراگرو در ساختمان ها خمشی استفاده از سیستم توام مهاربند-میراگر مناسب است.
Keywords:
آسیب پذیری لرزه ای , ساختمان های فولادی دو گانه , میراگرویسکوز , مهاربند هم محور , مقاوم سازی سازه ها
Authors
هادی پوربهی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان، گروه مهندسی عمران
علیرضا فیوض
عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :