ارائه خدمات شهری با کیفیت، محرک شهروندان جهت تسویه سرانه عوارض نوسازی (با تاکید بر داده های مالی معاونت مالی و اقتصادی شهرداری کلانشهر شیراز و تحلیل سرکوآل)
Publish place: 9th International Conference on Interdisciplinary Researches in Management Accounting Economics and in Iran
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 214
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BUSINESS09_015
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1401
Abstract:
افزایش تمایل به شهرنشینی و به تبع آن افزایش هزینه های اداره شهر و نیز مشکلات ناشی از وابستگیشدید شهرداریها به منابع درآمدی ناپایدار و ناسالم، از جمله عوارض مربوط به پروانه های ساختمانی و جرایمکمیسیون ماده صد، که وضعیت نامناسبی را رقم زده است، مسئولین و مدیران شهری را بر آن داشته تا درصدد استفاده از منابع درآمدی باشند، که برای شهرداریها از نظر تامین مالی ظرفیت بالا، مستمر و پایدار داشته و هم از منظر اقتصادی مطلوب باشد. امروزه شهرداریها ارتباط مداوم و تنگاتنگی با عموم مردم دارند و در بخش های مختلف از جمله، صدور مجوز و پروانه ی ساخت ساختمان های بلند مرتبه و معمولی، صدور و اصلاح پایانکار و گواهی عدم خلاف ساختمانهای معمولی و بلند مرتبه، صدور مجوزهای تفکیک، تغییر کاربری و دیوارگذاری، پرداخت انواع عوارض، پروانه کسب، معاملات، تخلفات و سایر امور مربوط به شهر، خدمات ارائهمی دهند. استفاده کنندگان و بهره مندان از این خدمات نیز براساس دو اصل مساوات و عدالت اجتماعی، سهمخود را از هزینه هایی که بر شهر تحمیل می کنند، در قالب عوارض میپردازند. یافته ها نشان می دهد که به نظر شهروندان، کیفیت خدمات شهری و همچنین تمایل آنها به پرداخت عوارض نوسازی و عمران شهری، پایین تر از حد متوسط می باشد. افزایش یا کاهش کیفیت خدمات شهری در افزایش یا کاهش تمایل شهروندان به پرداخت عوارض نوسازی و عمران شهری تاثیری نداشته است اما نتایج نشان میدهد که تمایل به پرداخت عوارض در درجه اول در گرو یک آمادگی ذهنی متاثر از فضای حاکم بر روابط میان شهروندان و مقامات محلی،فضای حاکم بر هنجارهای اجتماعی از طریق مناسبات گروهی و شبکه های سازمانی، و نیز هنجارها و باورهای شخصی شهروندان می باشد. لذا اولین قدم مدیریت شهری می بایست، در جهت افزایش آگاهی شهروندان بهکارکردهای قانون نوسازی و عمران شهری و نقش سازنده پرداخت بموقع این عوارض، در عمران و آبادانیشهر شیراز باشد.
Keywords:
خدمات شهری با کیفیت , تسویه سرانه عوارض نوسازی , داده های مالی , معاونت مالی و اقتصادی شهرداری کلانشهر شیراز , تحلیل سرکوآل.
Authors
حمید هاشم زاده
کارشناس مالی معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز، شیراز، ایران