بررسی نمایه های ارزیابی پدیده های ترسالی و خشک سالی: SPI, PNPI, Nitzche)) (مطالعه موردی، استان مازندران)

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 111

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJRDR-16-1_005

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1402

Abstract:

در این تحقیق داده­های بارش سالانه یک دوره آماری ۲۶ ساله (۱۳۸۴- ۱۳۵۹) برای ایستگاه­هایی از استان مازندران به منظور تحلیل آماری بارش و تعیین سالهای مرطوب و خشک مورد استفاده قرار گرفت. به منظور تعیین و تفکیک سالهای مرطوب، نرمال و خشک از نمایه­های مختلف رطوبتی استفاده شد. از نظر تفکیک سالهای مرطوب و خشک، در ایستگاه­های مورد مطالعه اغلب بارش نرمال بوده و سالهای خشک و مرطوب نیز بصورت دوره­ای قابل مشاهده می­باشند که سالهای دارای بارش نرمال از فراوانی ­و استمرار بیشتری نسبت به سالهای مرطوب و خشک برخوردارند. از میان نمایه­های بارش استاندارد شده (SPI)، درصد بارش نرمال ((PNPIو نیچه (Nitzche) که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته­اند، مدل بارش استاندارد شده (SPI) به دلیل داشتن قابلیتهای بیشتر ازجمله تفکیک دقیقتر طبقه ها در هر یک از پدیده­های ترسالی و خشک سالی، دقت بالاتر در جداسازی دوره­های مرطوب و خشک و حساسیت بیشتر به تغییرات بارش بهترین مدل به منظور تعیین خصوصیات آماری بارش (شدت و فراوانی) و تفکیک ترسالیها و خشک سالیها  در استان مازندران شناخته شده است.

Keywords:

بارش استاندارد شده ( SPI) , درصد بارش نرمال ( PNPI) , مدل نیچه , ترسالی , خشک سالی , مازندران

Authors

شهرام خلیقی سیگارودی

استادیار گروه احیاء مناطق خشک و کوهستانی، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

سیدعلی صادقی سنگدهی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم شهر.

خالد اوسطی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج

یوسف قویدل رحیمی

دانشجوی دکترای اقلیم شناسی، دانشگاه اصفهان.