ارزیابی عملکرد هیدرولیکی و بهره برداری دریچه های کشویی و نیرپیک در کانال های توزیع آب (مطالعه موردی: شبکه آبیاری مغان، اردبیل)
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 244
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_WATER-13-3_001
تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1402
Abstract:
در تحقیق حاضر عملکرد هیدرولیکی اندازهگیری جریان آب و مشکلات بهرهبرداری این سازهها در شبکه آبیاری مغان بررسی شده است. در شبکه تعداد ۱۲۴۶ عدد دریچه آبگیر، جهت کنترل و تنظیم سطح آب نصب شده که به غیر از دریچههای ورودی در محل بند، از دریچههای کشویی به عنوان سازههای اندازهگیری جریان استفاده شده است. دقیق نبودن سازههای اندازهگیری در این شبکه باعث شده تا در اجرای بهسازی شبکه، حدود نیمی از سازهها با دریچههای نیرپیک تعویض شدند. در این تحقیق با بازدید از شبکه و بررسی نقشهها و اطلاعات موجود، به صورت تصادفی چهار کانال از شبکه انتخاب شد. در هر سازه، دبی واقعی با دبی اسمی سازه که در بهرهبرداری از آن استفاده میشود، مورد مقایسه قرار گرفت و خطای نسبی سازهها بدست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد، که متوسط خطای نسبی دبی واقعی و دبی اندازهگیری بین ۱۱/۷ تا ۳۸/۳۴ درصد میباشد. درصد خطای نسبی اندازهگیری دبی در دریچههای کشویی بین ۶۳/۰ تا ۵۷/۴۲ درصد و برای دریچههای نیرپیک ۱۷ تا ۳۲/۴۷ درصد به دست آمد، همچنین برای دریچه کشویی حداکثر اختلاف دبی به ترتیب در کانالهای مورد آزمایش ۱۲۷ و ۳/۹۲۹ لیتر بر ثانیه و برای دریچه نیرپیک حداکثر اختلاف آبگذری در کانالهای مورد آزمایش به ترتیب ۳۰۸ و ۶۱۵ لیتر بر ثانیه حاصل شد. در بخش ارزیابی بهرهبرداری، آببندی نامناسب، تخریب و عدم کارایی اشلهای تعیین تراز آب و بازشدگی دریچهها، پوسیدگی و دستکاری دریچهها از مشکلات بهرهبرداری سازهها میباشد، که در این راستا، توصیههای لازم شامل کنترل و اصلاح بهینه و کالیبراسیون سازهها ارائه گردید.
Keywords:
Authors
کرامت اخوان
استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش
میلاد خیری
مهندسی عمران- آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
سلیم عباسی
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه های هیدرولیکی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
رسول دانشفراز
گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مراغه، ایران
فرهود کلاته
دانشیار گروه آب ، دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :