سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر طول تیر پیوند بر ضریب رفتار مهار بندهای واگرا

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,119

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCE09_633

Index date: 28 September 2012

تاثیر طول تیر پیوند بر ضریب رفتار مهار بندهای واگرا abstract

مهاربندهای واگراEBF) از جمله سیستمهای مقاوم در برابر بار جانبی هستند که همراه با قابهای ساده و یا قابهای خمشی برای مقابله با نیروهای ناشی از زلزله به کاربرده میشوند. به دلیل سازگاری اینگونه مهاربندها با شرایط معماری استفاده از آنها در ساختمانهای معمولی بسیار رایج میباشد. مزیت اصلی مهاربندهای واگرا در مقایسه با مهاربندهای همگرا شکل پذیری مناسب آنها همراه با سختی میباشد. به همین دلیل استفاده از این سیستم در ساختمانهای بلند که امکان استفاده از مهاربند همگرا وجود ندارد روز به روز در حال افزایش میباشد بنابراین در مراحل مختلف طراحی و اجرای آنها لازم است دقت کافی به عمل آید که شکل پذیری و سختی مناسب تامین گردد . به دلیل رفتار مناسب اینگونه مهاربندها آیین نامه های مختلف از جمله مبحث دهم مقررات ملی ساختمان ایران ضریب رفتار این سیستم را در مقایسه با مهاربندهای همگرا بیشتر در نظر میگیرد، به همین دلیل شکل پذیری بیشتری از این سیستم مورد انتظار میباشد. تیر رابط یکی از مهمترین پارامترهای تاثیر گذار در رفتار مناسب مهاربندهای واگرا میباشد، که بر اساس توصیه مبحث دهم مقررات ملی ساختمان طول آن بهتر است از 0.2 طول تیر بیشتر نشود، لذا به منظور بررسی این توصیه 0.2 طراحی شده و هر یک از قاب ها تحت آنالیز غیر خطی قرار گرفته و پارامترهای مهم L 0.2 و بلندتر از L قابهای مهاربندی شده در تراز ارتفاعی مختلفی با تیر پیوند و تاثیر گذار رفتار غیرخطی سازه ها در برابر زلزله ، از جمله توزیع مفاصل پلاستیک و نمودار برش پایه – تغییر مکان بام آنها مورد ارزیابی قرار گرفته و ضریب رفتار آنها بر اساس روش نیومارک محاسبه شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که رعایت ضابطه 0.2 طول تیر پیوند در مهاربند های واگرا تاثیر بسیاری بر سختی ،شکل پذیری و آسیب پذیری سازه ها داشته تا جایی که میتوان گفت بهتر است این موضوع در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان خصوصا در سازه های بلند مرتبه به جای توصیه به صورت تاکید بیان شود

تاثیر طول تیر پیوند بر ضریب رفتار مهار بندهای واگرا Keywords:

تاثیر طول تیر پیوند بر ضریب رفتار مهار بندهای واگرا authors

علی پروری

کارشناس ارشد سازه، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

حمید مظاهری

کارشناس ارشد سازه، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آیین نامه طراحی ساختمانها برابر زلزله:استاندارد0 280 ایران(ویرایش سوم)، 1384، ...
مقررات ملی ساختمان ایران -مبحث دهم-طرح و اجرای ساختمان های ...
دستورالعمل بهسازی لرزه ای ساختمانهای موجود، 1385، سازمان مدیریت و ...
مقایسه و بررسی رفتار لرزه ایی مهاربند های همگرای SCBF)ویژه) ... [مقاله کنفرانسی]
American Institute of Steel Construction, (1989)"Manual of Steel Construction" ...
Federal Emergency management Agency (FEMA), Nehrp Guideline for the Seismic ...
. SAP 2000 integrated finite element analysis and design of ...
ATC. (1996). "Seismic Evaluation and Retrofit of Concrete Buildings", Vol. ...
Engelhardt, M. and Popov, E. (1989) On design of eccentrically ...
Osteraas, J. and Krawinkler, H. (1989) The Mexico earthquake of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر طول تیر پیوند بر ضریب رفتار مهار بندهای واگرا" توسط علی پروری، کارشناس ارشد سازه، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین؛ حمید مظاهری، کارشناس ارشد سازه، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مهاربندهای واگرا ، زلزله ، شکل پذیری ، ضریب رفتار ،آنالیز غیر خطی استاتیکی هستند. این مقاله در تاریخ 7 مهر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3119 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مهاربندهای واگراEBF) از جمله سیستمهای مقاوم در برابر بار جانبی هستند که همراه با قابهای ساده و یا قابهای خمشی برای مقابله با نیروهای ناشی از زلزله به کاربرده میشوند. به دلیل سازگاری اینگونه مهاربندها با شرایط معماری استفاده از آنها در ساختمانهای معمولی بسیار رایج میباشد. مزیت اصلی مهاربندهای واگرا در مقایسه با مهاربندهای همگرا شکل پذیری مناسب آنها ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر طول تیر پیوند بر ضریب رفتار مهار بندهای واگرا با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.