تاثیر استفاده از EDTA بر قابلیت جذب سرب و کادمیم توسط گندم
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 161
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_IJSWR-52-5_017
Index date: 21 May 2023
تاثیر استفاده از EDTA بر قابلیت جذب سرب و کادمیم توسط گندم abstract
فلزات سنگین به ویژه سرب و کادمیم بهدلیل پیامدهای ناگوار در آلودگی محیط زیست اهمیتی ویژه دارند. این آلایندهها از منابع مختلف به آب، خاک، گیاه و نهایتا به زنجیره غذایی انسان راه مییابند. روشهای مختلفی برای پالایش خاکهای آلوده وجود دارد که عمدتا بسیار گران و پرهزینه بوده و به این دلیل استفاده از روشهای کم هزینهتر برای رفع آلودگی خاکهای آلوده میتواند به پالایش و استفاده بهینه از این اراضی کمک نماید. یکی از روشهای کم هزینه و سازگار با طبیعت استفاده از گیاهان میباشد. استفاده از کلاتها ازجمله شیوههای موثر در فراهمی زیستی عناصر سنگین است. در این پژوهش تاثیر اتیلن دیآمین تترا استیک اسید (EDTA) بهعنوان یک کلاتکننده شیمیایی در افزایش جذب سرب و کادمیم توسط گندم (رقم بهاره) بررسی گردید. این پژوهش در شرایط گلخانهای بهصورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل: ۱- کاربرد EDTA در دو سطح (صفر و ۷/۲ میلیمول در کیلوگرم خاک)، ۲- عنصر سرب در سه سطح (صفر ، ۱۵۰ و ۵۰۰ میلیگرم درکیلوگرم خاک) و ۳- عنصر کادمیم در سه سطح (صفر، ۳ و ۱۰ میلیگرم در کیلوگرم خاک) بودند. بدینمنظور، یک نمونه خاک غیرآلوده انتخاب و با غلظتهای مختلف سرب و کادمیم آلوده شد. سپس بذر گندم کشت گردید و در پایان دوره رشد (هفت ماه پس از کشت) غلظت سرب و کادمیم در گیاه (کاه و کلش و دانه) و خاک اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد EDTA حلالیت سرب و کادمیم را در محلول خاک افزوده و منجربه افزایش جذب سرب در کاه و کلش (۵/۱۲ برابر) و دانه گندم (۸/۶۸ برابر) و کادمیم در کاه و کلش (۲۶ درصد) گردید.
تاثیر استفاده از EDTA بر قابلیت جذب سرب و کادمیم توسط گندم Keywords:
تاثیر استفاده از EDTA بر قابلیت جذب سرب و کادمیم توسط گندم authors
رسول میرخانی
Members of Scientific Board of Soil and Water Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO)
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :