پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس وظیفه شناسی با میانجیگری سازگاری در نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست استان تهران

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 112

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-12-3_003

تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1402

Abstract:

مقدمه: سازگاری فرایند پیوسته ای است که طی آن تجربیات یادگیری اجتماعی شخص، موجب ارضای نیازهای روانی وی می گردد. به نظر می رسد، به وسیله وظیفه شناسی می توان به ارضای نیازها پرداخت و به کیفیت زندگی دست یافت. هدف پژوهش حاضر پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس وظیفه شناسی با میانجیگری سازگاری در نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست استان تهران بود.  روش کار: روش پژوهش توصیفی - همبستگی و جامعه آماری پژوهش حاضر شامل نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست ساکن در مراکز شبه خانواده استان تهران به تعداد ۱۶۳۹ تن در سال ۱۳۹۸ بودند که از میان آن ها تعداد ۲۵۸ تن به روش نمونه برداری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، "پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت"، (World Health Organization Quality of Life Questionnaire) "سیاهه پنج عاملی نئو"                                   (NEO Five-Factor Inventory) و "سیاهه سازگاری برای دانش آموزان مدرسه" (Adjustment Inventory For School Students) بود. روایی ابزارها با استفاده از روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه ۲۴ و آموس نسخه  ۲۴ استفاده شد. یافته ها: ضریب مسیر کل بین وظیفه شناسی و کیفیت زندگی (۰۱/۰>P، ۱۵۷/۰=β) مثبت و در سطح ۰۱/۰ معنادار بود. ضریب مسیر مستقیم بین سازگاری و کیفیت زندگی (۰۱/۰>P، ۲۵۸/۰-=β) منفی و در سطح ۰۱/۰ معنادار بود. ضریب مسیر مستقیم بین وظیفه شناسی و سازگاری (۰۱/۰>P، ۳۴۲/۰-=β) منفی و در سطح ۰۱/۰ معنادار بود. ضریب مسیر غیرمستقیم بین وظیفه شناسی و کیفیت زندگی (۰۵/۰>P، ۰۸۸/۰=β) مثبت و در سطح ۰۵/۰ معنادار بود. نتیجه گیری: کیفیت زندگی بر اساس وظیفه شناسی با میانجیگری سازگاری در نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست پیش بینی می شود. به مربیان و معلمان پیشنهاد می شود اصول وظیفه شناسی را در دروس و آموزش های کودکان و نوجوانان به ویژه نوجوانان بدسرپرست و بی سرپرست به منظور ارتقای سازگاری و کیفیت زندگی شان بگنجانند.

Authors

پانته آ جهانگیر

Islamic Azad University

مژگان نیکنام

Islamic Azad University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Keating DP I. Demidenko M, Kelly D. Cognitive and Neurocognitive ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۰۱۶/B۹۷۸-۰-۱۲-۸۰۹۳۲۴-۵.۲۳۶۳۶-۵ Page CE, Coutellier L. Adolescent stress disrupts the maturation of ...
  • Glasser W. For parents and teenagers: Dissolving the barrier between ...
  • Glasser W. Take Charge of Your Life: How to Get ...
  • Glasser C. A Choice Theory Psychology Guide to Happiness: How ...
  • Lennon B. A Choice Theory Psychology Guide To Stress: Ways ...
  • Whetten K, Ostermann J, Whetten R, O’Donnell K, Thielman N. ...
  • Yarmohammadian A, Sharafirad H. [Analysis of relationship between emotional intelligence ...
  • نمایش کامل مراجع