بررسی تاثیر سواد اطلاعاتی بر تسهیم دانش با نقش میانجی فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی. مطالعه موردی: کتابداران کتابخانه های عمومی استان چهارمحال و بختیاری
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 120
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PUBLIJ-29-1_006
تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1402
Abstract:
هدف: سواد اطلاعاتی و فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی عوامل تعیین کننده در شرایط دایما متغیر امروزی هستند. در این پژوهش ارتباط بین سواد اطلاعاتی و تسهیم دانش با نقش میانجی فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی در میان کارکنان کتابخانه های عمومی مورد مطالعه قرار گرفته تا نقش این دو عامل در تسهیم دانش توسط کتابداران کتابخانه های عمومی مشخص شد.
روش: پژوهش حاضر یک پژوهش کاربردی است که با روش توصیفی- پیمایشی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل ۱۴۹ نفر از کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی تابع اداره کل نهاد کتابخانه های عمومی استان چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۰ می باشد که به روش تصادفی و با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۱۰۸ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه حسینی و قاسمی (۲۰۱۹) برای گردآوری داده ها استفاده شده است. به منظور بررسی روایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوا استفاده شده است. همچنین با یک مطالعه مقدماتی و توزیع آزمایشی پرسشنامه در بین اعضای نمونه، با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، پایایی پرسشنامه ۸۴۲/۰ محاسبه گردید. در این پژوهش برای بررسی رابطه بین متغیرها از روش حداقل مربعات جزئی(پی. ال. اس) استفاده شده است.
یافته ها: بر اساس یافته های این پژوهش شاخص های تشخیص نیاز اطلاعاتی، پیدا کردن و ارزیابی کیفیت اطلاعات، ذخیره و بازیابی اطلاعات، استفاده موثر و اخلاقی اطلاعات، ایجاد و ارتباط دانش، در فرآیند تسهیم دانش تاثیر مستقیم دارند. همچنین تاثیر تمامی شاخص های مورد بررسی به واسطه فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بر فرآیند تسهیم دانش تشدید شده است. این مهم نشان دهنده تاثیر مثبت فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بر رابطه بین سواد اطلاعاتی و تسهیم دانش در بین کتابداران کتابخانه های عمومی است.
اصالت و ارزش: این پژوهش برای اولین بار به بررسی تاثیر سواد اطلاعاتی بر تسهیم دانش در کتابخانه های عمومی استان چهارمحال و بختیاری پرداخته است. از این نظر تحقیق حاضر دارای نوآوری است.
Keywords:
Media Literacy , Knowledge Sharing , Information communication technology , Public Libraries , Chaharmahal and Bakhtiari Province , سواد اطلاعاتی , تسهیم دانش , فناوری اطلاعات , کتابخانه های عمومی , استان چهارمحال و بختیاری
Authors
پروین نجف پور مقدم
Department of Knowledge and Information Science, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz
علی بیرانوند
Associate Professor, Department of Knowledge and Information Science, Payame Noor University, Iran
سمیه زارعی
Assistant Professor, Department of psychology and educational sciences. Payame Noor University. Tehran. Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :