اثر استفاده از مکمل اسید آلی در جیره های با سطوح مختلف مواد مغذی بر عملکرد، جمعیت میکروبی ایلئوم و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
Publish place: Journal of Animal Environment، Vol: 14، Issue: 1
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 173
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-14-1_013
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402
Abstract:
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف مواد مغذی و مکمل اسید آلی (بیوترونیک) بر عملکرد، جمعیت میکروبی ایلئوم و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی انجام گردید. ۳۰۰ قطعه جوجه گوشتی سویه کاب ۵۰۰ (از دو جنس) در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل ۳×۲ در ۳۰ واحد آزمایشی (شش تیمار و پنج تکرار) استفاده شدند. فاکتورها شامل دو سطح مکمل اسید آلی (جیره های حاوی ۰/۱ درصد اسید آلی و جیره های فاقد اسید آلی) و سه سطح مواد مغذی (سطح استاندارد، ۲/۵ درصد کم تر از سطح استاندارد و پنج درصد کم تر از سطح استاندارد) بودند. اثر متقابل بین اسید آلی و سطوح مختلف مواد مغذی در هیچ کدام از صفات معنی دار نبود. مکمل اسید آلی باعث افزایش وزن در صفر تا ۲۱ روزگی شد (۰/۰۵>P). بین مقدار افزایش وزن جوجه های دریافت کننده سطوح مختلف مواد مغذی تفاوتی مشاهده نشد. مصرف خوراک تحت تاثیر اسید آلی و سطوح مواد مغذی قرار نگرفت. استفاده از اسید آلی باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید (۰/۰۵>P). اما این صفت تحت تاثیر سطوح مختلف مواد مغذی قرار نگرفت. اسید آلی تعداد کل باکتری ها در ایلئوم را کاهش داد (۰/۰۵>P). جمعیت میکروبی در سطوح مختلف مواد مغذی یکسان بود. استفاده از مکمل اسید آلی و سطوح مختلف مواد مغذی تاثیری بر متابولیت های خونی و ترکیب لاشه جوجه ها نداشت. به طور کلی تنظیم جیره تا سطح مواد مغذی کم تر از پنج درصد سطح توصیه شده کاب ۵۰۰ در جوجه های گوشتی، تاثیر منفی بر عملکرد پرندگان نداشت. هم چنین اسید آلی باعث بهبود برخی صفات عملکردی به ویژه در دوره آغازین شد.
Keywords:
Authors
محسن جمالیان
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
فرزاد قنبری
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
شهریار مقصودلو
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
انور آموزمهر
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :