رویکرد هیبریدی ANP-DEMATEL و TOPSIS با شاخص های توسعه پایدار در ارزیابی اثرات محیط زیستی خطوط انتقال نفت منطقه مطالعاتی: منطقه پلدختر-شازند

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 109

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HYDROP-10-33_003

تاریخ نمایه سازی: 15 مرداد 1402

Abstract:

این تحقیق با هدف اولویت بندی اثرات شاخص های توسعه پایدار زیست محیطی استفاده از کریدرها در احداث خط لوله انتقال نفت با رویکرد تصمیم گیری چند معیاره در منطقه پلدختر شازند صورت گرفته است .جامعه آماری تحقیق برای پرسشنامه تعداد ۱۵ نفر از خبرگان منطقه ی پلدختر- شازند در حوزه مورد مطالعه را شامل شده است که با استفاده از روش گلوله برفی انتخاب شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از رویکرد هیبریدی ANP-DEMATEL در دو سطح زیرمعیارها و شاخص ها مجزا صورت گرفته است. بر اساس نتایج تحقیق اثبات شد، در میان معیارها "محیط فیزیکوشیمیایی" با تاثیرگذاری ۳.۸۲۸ و در میان زیرمعیارها "آلودگی آب" با تاثیرگذاری ۱۰.۰۵ از بیشترین تاثیرگذاری برخوردار است. معیار " محیط اقتصادی - اجتماعی " با وزن نهائی ۰.۳۵۸ در اولویت اول میان معیارها، زیرمعیار "آلودگی آب" با وزن نهایی ۰.۱۱۱۳ در اولویت اول میان زیرمعیارها و شاخص " نخاله و زباله های انسانی " با وزن نهائی ۰.۰۳۰۵ در اولویت اول میان شاخص ها قرار دارد. در نهایت با بهره گیری از تکنیک تاپسیس مشخص شد "گزینه کریدور مشترک "نسبت به گزینه"کریدور مستقل"اثرات زیست محیطی کمتری دارد.

Keywords:

Authors

بهنوش خوش منش زاده خوشکناب

West Branch, Islamic Azad University

بهناز مرادی غیاث آبادی

Damavand Branch, Islamic Azad University

اکبر آرین

West Branch, Islamic Azad University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :