پایش یک دوره تمرین تناوبی شدت متوسط بر بیان ژن های mir-۱۲۶ ، mir-۱۱۸۵ ، AKT و VCAM در بافت قلب موش های صحرایی مبتلا به آسم آلرژیک

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 82

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-1_007

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: افراد مبتلا به آسم در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و خطر افزایش مرگ و میر هستند. آسم با ساختار و عملکرد تغییرات رگ در ارتباط است. در همین راستا میکروRNA ها، AKT و VCAM نقش مهمی در عملکرد اندوتلیال دارند. این مطالعه به منظور پایش یک دوره تمرین تناوبی شدت متوسط بر بیان ژن های mir-۱۲۶ ، mir-۱۱۸۵ ، AKT و VCAM در بافت قلب موش های صحرایی مبتلا به آسم آلرژیک انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۱۵ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار پنج هفته ای به صورت تصادفی در ۳ گروه ۵ تایی شامل گروه های کنترل، آسم و آسم توام با تمرین تناوبی تقسیم شدند. محلول اووالبومین ۳ بار در هفته به صورت زیرصفاقی به گروه های آسم تزریق و از طریق مقدار IgE مبتلا به آسم شدن تایید گردید. گروه آسم توام با تمرین تناوبی در ۸ هفته تمرین شرکت کردند. ۷۲ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین ابتدا حیوانات بیهوش و سپس با استفاده از وسایل جراحی، بافت قلب آنها جداسازی و بلافاصله در مایع نیتروژن قرار داده شد. سپس بیان mir-۱۲۶ ، mir-۱۱۸۵ ، AKT و VCAM بررسی گردید. یافته ها: بیان ژن های AKT و VCAM در گروه آسم در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (P<۰.۰۵). میزان mir-۱۲۶ و AKT و VCAM در گروه آسم توام با تمرین تناوبی در مقایسه با گروه کنترل افزایش آماری معنی دار و میزان mir-۱۱۸۵ کاهش آماری معنی دار نشان داد (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: تمرین تناوبی از طریق افزایش mir-۱۲۶ و کاهش بیان ژن های mir-۱۱۸۵ ، AKT و VCAM خطر آترواسکلروز را در موش های صحرایی مبتلا به آسم کاهش می دهد.

Authors

معصومه نوبهار

Ph.D Candidate in Exercise Physiology, Department of Exercise Physiology, Faculty of Education and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

معرفت سیاه کوهیان

Professor of Sport Physiology, Department of Sport Physiology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

شادمهر میردار

Professor of Exercise Physiology, Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran. Athletic Performance and Health Research Center, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :