مقایسه اثرات سطوح مختلف سلنیوم آلی و معدنی بر عملکرد، جمعیت میکروبی، ریخت شناسی روده و اسیدیته ی روده کور مرغ های تخم گذار
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 183
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-15-2_004
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
Abstract:
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف سلنیوم آلی و غیرآلی در جیره بر عملکرد، جمعیت میکروبی، ریختشناسی روده و اسیدیته روده کور مرغهای تخمگذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با ۳۰۰ قطعه مرغ تخمگذار سویه های-لاین از سن ۲۳ تا ۳۵ هفتگی با پنج تیمار، شش تکرار و ۱۰ قطعه مرغ در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱- جیره پایه (فاقد سلنیوم)، ۲- جیره پایه+ mg/kg۵/۰ سلنیت- سدیم، ۳- جیره پایه + mg/kg ۱ سلنیت- سدیم، ۴- جیره پایه + mg/kg ۵/۰ سلنیوم- متیونین، ۵- جیره پایه + mg/kg ۱ سلنیوم- متیونین بودند. درصد تولید، توده وزنی و وزن تخممرغ و در ریخت شناسی روده از جمله طول پرز، عرض پرز، عمق کریپت، تعداد سلولهای گابلت، نسبت طول پرز به عمق کریپت و مساحت پرز تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. مصرف یک میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم- متیونین سبب کاهش معنیدار جمعیت سالمونلا و افزایش معنیدار جمعیت لاکتوباسیلوس روده کور در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی شد، با این حال بین تیمارهای آلی و معدنی تفاوت معنیداری مشاهده نشد. مصرف ۵/۰ و یک میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم- متیونین سبب کاهش معنیدار جمعیت باکتریهای هوازی نسبت به شاهد شد. اسیدیته محتویات روده کور در تیمار حاوی یک میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم- متیونین نسبت به شاهد و تیمارهای دریافت کننده سلنیتسدیم به طور معنیداری افزایش یافت. از نتایج حاصل میتوان نتیجه گرفت؛ مصرف یک میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم- متیونین با کاهش جمعیت سالمونلا و افزایش جمعیت لاکتوباسیلوس اثرات مثبتی بر ریخت شناسی روده داشته و سبب افزایش اسیدیته محتویات روده کور میشود.
Keywords:
Authors
زهرا تهامی
گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
بهروز دستار
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
احسان اسکوئیان
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران، شعبه مشهد
سیدرضا هاشمی
اصلاح و فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :