بررسی کارایی مدل MISDc در شبیه سازی رواناب حوضه آبخیز کشکان افرینه
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 101
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JIRCSA-6-4_006
Index date: 19 August 2023
بررسی کارایی مدل MISDc در شبیه سازی رواناب حوضه آبخیز کشکان افرینه abstract
امروزه افزایش و شدت سیل و رویدادهای فوری سیل سبب بروز مشکلات زیست محیطی و افزایش تلفات انسانی و اقتصادی شده است در نتیجه، ابزارهای متعدد و برنامه های جدید برای سیستم های پیش بینی سیل و برنامه های مدیریت ریسک در دوره مربوطه به کار گرفته می شود. در این بین مدل هایی هستند که با استفاده از آن ها می توان به راحتی این امر را محقق کرد. در این تحقیق به منظور بررسی رواناب حوضه کشکان افرینه در استان لرستان از مدل MISDc استفاده شده است. MISDc یکی از مدل های نیمه توزیعی بارش رواناب است که برای برآورد سیل از آن استفاده می شود. به منظور شبیه سازی جریان روزانه رودخانه با مدل MISDc با استفاده از داده های روزانه بارش، دما و دبی حوضه، در بازه زمانی ۹ ساله (۲۰۰۴-۲۰۱۲) مدل اجرا و واسنجی گردید و مقادیر بهینه ۹ پارامتر مدل بدست آمد و در مرحله اعتبارسنجی در بازه زمانی ۳ ساله (۲۰۱۳-۲۰۱۵) از آنها استفاده شد. به منظور بررسی دقت شبیه سازی مدل از معیار نش – ساتکلیف (NS) و ضریب تعیین (R۲) استفاده شد. با توجه به نتایج شبیه سازی، مقادیر معیارهای ارزیابی ضریب نش- ساتکلیف و ضریب تعیین در دوره واسنجی (۲۰۰۴-۲۰۱۲) به ترتیب ۰/۶۸ و ۰/۷۳ و در دوره اعتبارسنجی (۲۰۱۳-۲۰۱۵) به ترتیب ۰/۷۴و ۰/۷۹ بدست آمد که نشان از توانایی مدل برای شبیه سازی رواناب حوضه می باشد. همچنین نتایج حاصل از مقایسه هیدروگراف های شبیه سازی شده و مشاهداتی نشان می دهد که مدل توانسته به خوبی دبی حوضه خصوصا دبی های اوج را شبیه سازی کند.
بررسی کارایی مدل MISDc در شبیه سازی رواناب حوضه آبخیز کشکان افرینه Keywords:
Hydrological model , discharge , Calibration and validation , Lorestan , MISDc , واژههای کلیدی: مدل هیدرولوژیکی , دبی , واسنجی و اعتبارسنحی , لرستان , MISDc
بررسی کارایی مدل MISDc در شبیه سازی رواناب حوضه آبخیز کشکان افرینه authors
حسین زینی وند
Lorestan University
عاطفه امیری
دانشگاه لرستان
ناصر طهماسبی پور
دانشگاه لرستان
علی حقی زاده
دانشگاه لرستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :