تاثیر طرحواره درمانی گروهی بر کاهش علائم افسردگی و افزایش کیفیت زندگی پرستاران
Publish place: Journal of Nursing Education، Vol: 6، Issue: 3
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 123
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JNE-6-3_003
Index date: 19 August 2023
تاثیر طرحواره درمانی گروهی بر کاهش علائم افسردگی و افزایش کیفیت زندگی پرستاران abstract
مقدمه: پرستاران به دلیل حساسیت های شغلی با استرس زیادی مواجه هستند. استرس های شغلی می توانند باعث افزایش افسردگی و کاهش کیفیت زندگی شوند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر طرحواره درمانی بر کاهش علائم افسردگی و افزایش کیفیت زندگی پرستاران انجام شد.
روش کار: این مطالعه نیمه-تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. ۴۰ پرستار زن از میان همه پرستاران زن بیمارستان های شهر ورامین انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه مداخله ۱۰ جلسه ۸۰ دقیقه ای با روش طرحواره درمانی گروهی آموزش دید. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه های افسردگی بک و کلارک و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بودند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری و با استفاده از نرم افزار SPSS-۱۹ تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد که قبل از مداخله میانگین و انحراف معیار افسردگی و کیفیت زندگی به ترتیب ۳۴/۶±۶۰/۳۷ و ۳۲/۱۱±۸۹/۷۱ بود، اما پس از مداخله میانگین و انحراف معیار آنها به ترتیب ۸۰/۳±۸۹/۲۵ و ۷۱/۹±۳۳/۸۵ شد. همچنین میان گروه های مداخله و کنترل در افسردگی و کیفیت زندگی تفاوت معناداری وجود داشت. طرحواره درمانی گروهی کاهش علائم افسردگی (۷۳۸/۳۵=F) و افزایش کیفیت زندگی (۴۵۱/۲۳=F) پرستاران را نشان داد (۰۰۱/۰>p).
نتیجه گیری: نتایج اهمیت طرحواره درمانی گروهی را در کاهش افسردگی و افزایش کیفیت زندگی پرستاران نشان داد. بنابراین پرستاران می توانند از روش طرحواره درمانی گروهی برای کاهش علائم افسردگی و بهبود کیفیت زندگی استفاده کنند.
تاثیر طرحواره درمانی گروهی بر کاهش علائم افسردگی و افزایش کیفیت زندگی پرستاران Keywords:
تاثیر طرحواره درمانی گروهی بر کاهش علائم افسردگی و افزایش کیفیت زندگی پرستاران authors
فلورا رحیم آقایی
Tonekabon Branch, Islamic Azad University, Tonekabon, Iran
خدیجه حاتمی پور
Tonekabon Branch, Islamic Azad University, Tonekabon, Iran
جمال عاشوری
Department of Psychology, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :