بررسی افزایش درون شیشه ای لیندا (Nolina recurvata Hemsl.) و استفاده از بتاسیکلودکسترین به عنوان تسهیل کننده ریشه زایی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 791

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_052

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

منشا لیندا جنوب غرب آمریکا و مکزیک است و به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری عادت دارد. از آنجا که این گیاه یکی از گیاهان وارداتی می باشد و به روش بذری در ایران افزوده می شود که روشی سخت و وقت گیر می باشد بایستی از روش هایی استفاده کرد که نیاز به وارد کردن بذرهای آن نباشد و همچنین گیاهان یکنواختی تولید شود. برای این منظور بهترین روش استفاده از کشت بافت در ریز افزایی آن می باشد. برای رشد و پرآوری شاخساره ها از جوانه ها تنظیم کننده های رشد BA با غلظت های 2 و 4 و 6 و 8 و 10 میلی گرم در لیتر همراه با شاهد ( بدون BA ) و تیمارهای اکسین شامل NAA و 1 و 2 و 3 و 4 و 5 میلی گرم در لیتر همراه با شاهد به کار برده شد. برای انگیزش ریشه روی شاخساره های ایجاد شده از اکسین های IBA در غلظتهای 0/5 و 1 و 2 و 4 و 8 میلی گرم در لیتر همراه با تیمار شاهد و NAA با غلظتهای 0/5 و 1 و 2 و 3 و 4 و 8 میلی گرم در لیتر همراه با تیمار شاهد (بدون NAA ) و BA با غلظت های 0/5 و 1 و 2 میلی گرم در لیتر همراه با تیمار شاهد (بدون BA ) استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمار NAA با غلظت 2 میکرومول و BA با غلظت 6 میکرومول بهترین اثر را بر روی پر آوری و رشد طولی شاخه ها داشت. همچنین نتایج نشان داد که بهترین تیمار ریشه زایی IBA به میزان 5 میکرومول همراه با 1/76 میلی مول بتا سیکلو دکسترین در محیط کشت MS نیم می باشد.

Authors

سلیمه هدایت

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشیار و دانشجوی دکتری بخش علوم باغبانی دانشک

حسن صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشیار و دانشجوی دکتری بخش علوم باغبانی دانشک

محمدرضا صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشیار و دانشجوی دکتری بخش علوم باغبانی دانشک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Y. P. s. Bajaj. 1997. High-tech and microprop agation _ ...
  • Bettaieb, T., M. Mhamdi and l Hajlaoui. 2008. M icroprop ...
  • Quoirin, M., Lepoivre, P. and Boxus, P. 1977. Un premier ...
  • نمایش کامل مراجع