بررسی تأثیر کودهای بیولوژیک (ازتوباکتر + سودوموناس + آزرسپیریلیوم) بر خصوصیات کمی کاهو Luctuca (sativa L.)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,378

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_445

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

کاربرد کودهای بیولوژیک بویژه باکتری های محرک رشد گیاه به جای مصرف کودهای شیمیایی از مهمترین راهبردهای تغذیه ای در مدیریت پایدار بوم نظا مهای کشاورزی می باشد. به منظور بررسی تأثیر مایه تلقیح باکتر یهای ازتوباکتر، آزوسپیریلیوم، سودوموناس استرین 187 و میکس (ازتوباکتر + سودوموناس + آزرسپیریلیوم) بر رشد گیاه کاهو (Luctuca sativa L.) آزمایشی در بهار سال 1389 در شهرستان کرج در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمار های آزمایشی شامل ازتوباکتر، آزسپیریلیوم، سودوموناس و میکس و شاهد بودند. نتایج نشان داد که تلقیح بذر کاهو با کودهای بیولوژیک باعث افزایش معنی دار ارتفاع گیاه، تعداد برگ، وزن خشک گیاه، شاخص سطح برگ و عملکرد گیاه در مقایسه با شاهد شد. آزوسپیریلیوم با میانگین 41/66 سانتی متر بیشترین و شاهد با میانگین 30 سانتی متر کمترین ارتفاع گیاه را داشت. آزوسپیریلیوم و شاهد با میانگین 65/24 و 44/66 عدد به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد برگ را داشت. شاخص سطح برگ در آزوسپیریلیوم با میانگین 93/41 سانتی مترمربع بیشترین و در شاهد با میانگین 41/21 سانتی مترمربع کمترین مقدار بود. آزوسپیریلیوم و شاهد با میانگین های 933/33 گرم و 690 گرم به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار عملکرد را داشت. همچنین آزوسپیریلیوم با میانگین 198/66 گرم بیشترین و شاهد با میانگین 138 کمترین مقدار وزن خشک را دارا بود.

Keywords:

ازتوباکتر , آزوسپیریلیوم , سودوموناس , باکتری های محرک رشد

Authors

سعید چمن گشت

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

محمدرضا اردکانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

کاظم خاوازی

موسسه تحقیقات خاک و آب

بهلول عباس زاده

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :