بررسی اثرات عصاره های برخی گیاهان دارویی بر عمر پس از برداشت گل بریده رز

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,266

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_768

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

به منظور بررسی اثرات غلظت های عصاره گیاهان دارویی ( 1 و 2/5 و 5 و 7/5 و 10%) بر عمر پس از برداشت گل های بریده رز، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار و تیمار زمانی 2 ساعت انجام شد. این آزمایش به منظور شناسایی ترکیبات فعال بیولوژیک که بتوانند در مقیاس تجاری به عنوان سموم بیولوژیکی برای کنترل بیماری های گیاهی خصوصاً پس از برداشت مورد استفاده قرار گیرند انجام پذیرفت. نتایج حاصل نشان داد که عصاره نعناع، رزماری و آویشن وزن تر نسبی را در مقایسه با شاهد حفظ کرده اما عصاره مرزه آن را کاهش داد. علاوه بر این، تأثیر عصاره های آویشن و رزماری بر وزن محلول جذب شده مثبت بود اما عصاره نعناع و مرزه تأثیر منفی بر این شاخص گذاشتند. نتایج حاصل از مقایسه میانگین داده ها نشان داد که هیچکدام از تیمارها بر میزان کلروفیل نسبی از لحاظ بیشترین مقدار تأثیر مثبتی نداشته اما تیماره ای 5 درصد مرزه و 10 درصد رزماری با داشتن کمترین مقدار تفاوت معنی داری را با شاهد نشان داده است که نشاندهنده تأثیر منفی این دو تیمار بر میزان کلروفیل گیاه می باشد. همچنین نتایج حاصل نشان داد که تمام غلظت های نعناع، مرزه به جز 10 % مرزه، غلظت های رزماری و آویشن تأثیر مثبت و معنی داری بر اندازه قطر گل داشتند. به طور کلی در این آزمایش تمام تیمارهای آزمایشی عمر پس از برداشت گل های بریده رز را در مقایسه با شاهد افزایش دادند و در غلظت 7/5 درصد مرزه این اختلاف معنی دار نیز بود.

Keywords:

آویشن , رزماری , نعناع , عمر پس از برداشت , مرزه

Authors

سیده صغری حسینی درویشان

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد باغبانی

اسماعیل چمنی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

یونس پوربیرامی هیر

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد باغبانی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Rozman, T., Jersek, B. 2009. Antimicrobial activity of rosemary extracts ...
  • Sadeghi-Nejad, B., Shirvani, F., Ghanbari, S., Alinejadi, M., Zarrin, M. ...
  • Atal, CK., Kupar, B.M. 1982. Cultivation and utilization of medicinal ...
  • Mehregan, H., Mojab, F., Pakdaman, Sh., Poursaeed, M. 2008. Antibacterial ...
  • نمایش کامل مراجع