ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی و آنتیاکسیدانی روغنهای اسانسی گیاه دارویی آویشن زوفایی (Thymbra spicata)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,806

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_826

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

امروزه به دلیل عوارض جانبی برخی از داروها به خصوص داروهای آنتیبیوتیک و نیاز به موادی با سمیت کمتر، جد اسازی داروهای جدید از گیاهان دارویی اهمیت ویژهای یافته است. از اینرو، این تحقیق به منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی اسانس گیاه دارویی آویشن زوفایی (Thymbra spicata) بر روی دو باکتری گرم منفی (Escherichia coli RJTTC2409 و Klebsiella pneumonia RJTTC1097) و دو باکتری گرم مثبت (Streptococcus agalactiae RJTTC1978 و Staphylococcus oureus RJTTC1885) در 5 غلظت متفاوت ( 0/2 و 2 و 4 و 10 و 20 میکرولیتر) به روش دیسک دیفیوژن و رقت لولهای (تعیین MIC و MBC) به همراه آنتیبیوتیکهای جنتامایسین و تتراسایکلین به عنوان شاهد در دانشگاه ایلام در سال 1389 انجام شد. فعالیت آنتیاکسیدانی این گیاه با استفاده از سه روش FRAP ،DPPH و ABTS اندازهگیری شد. همچنین، ترکیب شیمیایی اسانس حاصل از این گیاه در مرحله گلدهی با استفاده از دستگاههای GC و GC-MS تعیین گردید. نتایج نشان دادند که عمدهترین ترکیبات اسانس این گیاه کارواکرول (60/36%) و گاماترپینن (15/09%) و بتامیرسن (2/15%) و تیمول (1/04%) بودند. همچنین، اسانس این گیاه در مقابل هر چهار نوع باکتری خاصیت ضد میکروبی بسیار قویی نشان داد. هر چند که بزرگترین قطر هالهی ممانعت از رشد (0/5±33/34 میلیمتر) مربوط برای باکتری گرم مثبت آگالاکتیه ثبت گردید. میزان رادیکال زدایی اسانس این گیاه با استفاده از روش DPPH و 1/3 ± 77/81 درصدبود. محتوی فنول کل روغنهای اسانسی استحصال شده 0/15±1/52 میلی گرم گالیک اسید در هر میلی لیتر برآورد گردید.

Authors

مریم محمدزرین آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ا

مهدی صیدی

استادیار و دکتری باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه ایلام

خاور موحدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • . مصحقی، م.؛ نصوری، ش.؛ شریفی فر، ف.؛ خشنودی، م: ...
  • Akkol, E.K.; Avci, G.; Kucukkurt, I.; Keles, H.; Tamer, U.; ...
  • Kulkarri, A.P and Aradhya, S.M.; Chemical changes and antioxidant activity ...
  • Leonor, F.; Miguel, G.; Gomes, S.; Costa, L.; Venancio, V.; ...
  • Ruberto, G and Baratta, M.T.; Antioxidant activity of selected essential ...
  • Unlu, M.; Vardar-unlu, G.; Vural, N, ; Donmez, E.; Ozbas, ...
  • نمایش کامل مراجع