اثر هشت هفته تمرین تناوبی شدید و تداومی کم شدت همراه با عصاره بهار نارنج بر عامل نکروز دهنده تومور آلفا و اینترلوکین-۶ در بافت عضله نعلی موش های صحرایی ماده سالمند

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 68
  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-29-3_005

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: فعالیت ورزشی و تغذیه مناسب دو عامل موثر بر بهبود سیستم ایمنی در  افراد سالمند می باشد. هدف مطالعه حاضر اثر هشت هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) و تداومی کم شدت (LICT) همراه با بهار نارنج (CA) بر عامل نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α) و اینترلوکین-۶ (IL-۶) در بافت عضله نعلی موش­های صحرایی ماده سالمند بود. روش تحقیق: ۴۲ سر موش صحرایی ماده سالمند به گروه های (۱) کنترل، (۲) تمرینات تداومی با شدت پایین، (۳) تمرین تناوبی شدید، (۴) تمرین تداومی کم شدت+بهار نارنج، (۵) تمرین تناوبی شدید+بهار نارنج، (۶) بهار نارنج و (۷) گروه شم (نرمال سالین) (Sham) تقسیم شدند. در مدت هشت هفته تمرینات تناوبی شدید با شدت ۸۵-۹۰ درصد حداکثر سرعت دویدن و تمرینات تداومی کم شدت با شدت ۶۵ درصد حداکثر سرعت دویدن به میزان پنج جلسه در هفته انجام شد و  عصاره بهار نارنج به میزان روزانه mg/kg/day ۳۰۰ به صورت داخل صفاقی تزریق شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (۰۵/≥P). یافته ها: مقادیر TNF-α در گروه های تداومی کم شدت (۰/۰۰۱=P)، تناوبی شدید+عصاره (۰/۰۰۴=P) و تداومی کم شدت+عصاره (۰/۰۰۷=P) به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود؛ در گروه تداومی کم شدت به طور معنی داری کمتر از گروه های عصاره (۰/۰۰۱=P)، تناوبی شدید (۰/۰۰۱=P)، تداومی کم شدت+عصاره (۰/۰۲=P)، تناوبی شدید+عصاره (۰/۰۱۴=P) بود؛ همچنین در گروه های تداومی کم شدت+عصاره (۰/۰۰۷=P) و تناوبی شدید + عصاره (۰/۰۱۱=P) کمتر از گروه تناوبی شدید بود. مقادیر IL-۶ در گروه تناوبی شدید+عصاره به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (۰/۰۲=P). نتیجه گیری: به نظر می رسد تمرین (تناوبی و تداومی) همراه با مصرف عصاره بهار نارنج نسبت به تمرین تناوبی اثرات مطلوب تری بر TNF-α دارد؛ اما   بررسی ساز و کار شدت و نوع تمرین و همچنین دوزهای مختلف بهار نارنج بر IL-۶ نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

Authors

مینا جعفری

Department of Exercise Physiology, kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran

صدیقه حسین پور دلاور

Department of Exercise Physiology, kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran

حسن صفی خانی

Department of Exercise Physiology, kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran

معصومه عزیزی

Department of Physical education and sport sciences, Islamic Azad University, Abadan Branch, Abadan, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Hosseini SA, Salehi O, Keikhosravi F, Hassanpour G, Ardakani HD, ...
  • Sellami M, Bragazzi NL, Aboghaba B, Elrayess MA. The impact ...
  • نمایش کامل مراجع