تاب آوری و اضطراب کرونا در ایران: نظرسنجی آنلاین بین کارکنان بهداشتی و غیربهداشتی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 77

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JFMH-25-5_002

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402

Abstract:

مقدمه: کارکنان بهداشتی و درمانی در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار دارند و بدون شک بیشترین مسئولیت و بار استرس را بر عهده دارند. آنها تحت فشار شدید جسمی و روحی هستند. این مطالعه اضطراب ناشی از کرونا و تاب آوری را در کارکنان مراقبت های بهداشتی و غیربهداشتی مقایسه کرد.روش کار: این مطالعه مقطعی با استفاده از پرسشنامه خودگزارشی آنلاین در ایران انجام شد. نمونه شامل ۱۰۲ کارمند بهداشت و درمان و ۱۲۳ کارمند غیر بهداشتی بود که پرسشنامه شبکه اجتماعی را از ۱ تا ۹ مارس ۲۰۲۱ تکمیل کردند. شرکت کنندگان با استفاده از مقیاس تاب آوری Connor-Davidson (CD-RISC) و مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) مورد ارزیابی قرار گرفتند. ). داده ها با استفاده از آمار توصیفی، مجذور خی، تی، من ویتنی، آنکووا و SPSS ۱۶ تحلیل شدند.یافته ها: کووید-۱۹ منجر به اضطراب به طور معنی داری در کارکنان مراقبت های بهداشتی درعلائم جسمی نسبت به کارکنان غیربهداشتی شده است (۰۳۷/۰= P). همچنین، پرسنل بهداشتی نمره بالاتری در CDAS داشتند (۰۲۹/۰= P). امتیاز کلی CD-RISC نیز در بین کارکنان غیربهداشتی ۹/۱۳±۶/۹۰ و در بین کارکنان بهداشتی و درمانی ۸/۱۹±۱/۸۴ بود (۰۳۶/۰=P). پس از تعدیل برای اثر مخدوش کننده احتمالی سطح تحصیلات، مجددا نمرات کل دو مقیاس بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (۰۵/۰P<).نتیجه گیری: با توجه به نتایج، کووید-۱۹ منجر به اضطراب بالاتر و تاب آوری کمتر در کارکنان مراقبت های بهداشتی نسبت به کارکنان غیربهداشتی شده است.

Authors

Shakiba Gholamzad

MA. in mental health, Student Research Committee, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

Aazam Sadat Heydari Yazdi

Assistant professor of child and adolescent psychiatry, Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

Zanireh Salimi

Assistant professor of psychiatry, Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

Narges Saeidi

MA. in health psychology, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Saeedeh Hajebi Khaniki

Department of Biostatistics, School of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

Reza Noori

Assistant professor of psychiatry, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran.

Najmeh Shahini

Assistant professor of psychiatry, Golestan Research Center of Psychiatry (GRCP), Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

Behnaz Khodabakhshi

Associate professor, Infectious Disease Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.