تاثیر مدیریت آبیاری (نوع سیستم و تنش کم آبی) بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی انگور (مطالعه موردی منطقه ناغان)
Publish place: Journal of Water and Soil، Vol: 32، Issue: 6
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 121
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JSW-32-6_003
Index date: 30 October 2023
تاثیر مدیریت آبیاری (نوع سیستم و تنش کم آبی) بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی انگور (مطالعه موردی منطقه ناغان) abstract
به منظور بررسی اثر نوع سیستم آبیاری و تنش کمآبی بر میزان آب مصرفی، عملکرد و شاخصهای فیزیولوژیکی انگور رقم عسگری، پژوهشی در تابستان ۱۳۹۵ در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی با ۵ تیمار در یکی از باغ های انگور در منطقه ناغان انجام گرفت. تیمارها شامل آبیاری رایج در منطقه (شاهد)، آبیاری سطحی با ۱۰۰ درصد نیاز آبی، آبیاری سطحی با ۶۰ درصد نیاز آبی، آبیاری قطرهای با ۱۰۰ درصد نیاز آبی و آبیاری قطرهای با ۶۰ درصد نیاز آبی در ۴ تکرار بود. سن گیاهان در حدود ۶۰ سال و بافت خاک رس لومی تعیین شد. در انتهای آزمایش کارایی مصرف آب، عملکرد محصول، RWC، تعداد حبه و وزن ۱۰۰ حبه در خوشه و همچنین صفات کیفی مانند مواد جامد محلول، اسید کل و pH آب انگور اندازهگیری شد. نتایج نشان داد، در هردو سیستم، تنش کمآبی باعث کاهش محتوای نسبی آب برگ، عملکرد محصول، وزن ۱۰۰ حبه و تعداد حبه در خوشه و همچنین اسید کل شده است. تیمار شاهد کمترین مقدار کارایی مصرف آب را داشته است. تیمار آبیاری قطرهای ۱۰۰ درصد در بیشتر پارامترها اختلاف معنیداری با تیمار شاهد ندارد و به مراتب ویژگیهای کیفی و کارایی مصرف آب آن از تیمار شاهد بهتر بوده است. سیستم آبیاری قطرهای با جلوگیری از هدررفت آب به میزان حدود ۴۰درصد ، موجب تولید محصولی با کیفیتتر و بازار پسند نسبت به آبیاری سنتی شده است. بنابراین میتواند جایگزین مناسبی برای آبیاری باغهای انگور در منطقه باشد.
تاثیر مدیریت آبیاری (نوع سیستم و تنش کم آبی) بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی انگور (مطالعه موردی منطقه ناغان) Keywords:
تاثیر مدیریت آبیاری (نوع سیستم و تنش کم آبی) بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی انگور (مطالعه موردی منطقه ناغان) authors
فاطمه فتاحی ناغانی
دانشگاه شهرکرد
مهدی قبادی نیا
دانشگاه شهرکرد
عبدالرحمان محمدخانی
دانشگاه شهرکرد
محمدرضا نوری امامزاده ایی
دانشگاه شهرکرد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :