مروری بر مطالعات ارزیابی و سنجش کارایی کتابخانه ها با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها جهت استفاده در کتابخانه های عمومی کشور

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 69

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JKIM-9-35_001

تاریخ نمایه سازی: 10 آبان 1402

Abstract:

هدف پژوهش: هدف این مقاله تجزیه و تحلیل مقالات در مورد کارایی کتابخانه در رشته کتابداری و علم اطلاعات است. روش کار پژوهش: به منظور یافتن اسناد مرتبط با شاخص های ارزیابی کیفیت کتابخانه های عمومی، ابتدا پایگاه های اطلاعاتی مختلف با استفاده از کلیدواژه های جستجو و پیشینه های مرتبط با ارزیابی کیفیت در سیستم های مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، در این مقاله به ویژگی های ارزیابی کارایی کتابخانه، اندازه گیری کارایی DEA، معیارهای انتخاب شاخص کارایی و عوامل تاثیرگذار پرداخته شده است. یافته­ ها: یافته های حاصل از بررسی شاخص های منعکس کننده خدمات کتابخانه نشان دادند که هرگاه اندازه نمونه کتابخانه افزایش یابد یا شاخص خروجی ورودی تغییر کند، امتیاز کارایی کتابخانه بلافاصله تغییر می کند. بحث و نتیجه گیری: از طریق ترکیب نتایج تحقیق برای کارایی کتابخانه در داخل و خارج، می توان دریافت که تحقیقات دانشمندان خارجی زودتر آغاز شده و روند تحقیق طولانی تر و منظم است. در سال های اخیر، تحقیقات در مورد کارایی کتابخانه توسط محققان داخلی افزایش یافته است. نمایش چگونگی انتخاب مدل های مناسب برای محاسبه و تنظیم وزن شاخص به تلاش بیشتری نیازمند است.

Keywords:

کارایی کتابخانه , بازده ورودی / خروجی , تحلیل پوششی داده (DEA)

Authors

کریمه نواصری

دکتری، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

عبدالرضا نوروزی چاکلی

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.

زهرا اباذری

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :