سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اختلال های اسکلتی عضلانی در بین رانندگان تراکتور منطقه کربال شهرستان مرودشت

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,044

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAMEM07_366

Index date: 27 January 2013

بررسی اختلال های اسکلتی عضلانی در بین رانندگان تراکتور منطقه کربال شهرستان مرودشت abstract

ناراحتی های اسکلتی عضلانی، در بین رانندگان تراکتور بسیار شایع است. با توجه به اینکه رانندگان زمان زیادی از روز، رانندگی می نمایند، در دراز مدت این ناراحتی ها و صدمات در آنها مزمن خواهد شد و پس از تجمع باعث اختلال های حرکتی عضلانی آنها می شود. این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی به روش مقطعی بود که در نیمه دوم سال 1390 در منطقه کربال شهرستان مرودشت انجام گفت. روش انتخاب جامعه، سرشماری بود، لذا تعداد 32 نفر راننده تراکتور مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه ، پرسشنامه استاندارد نوردیک، خط کش دبل اسکوار، متر و کولیس دیجیتالی بود. میانگین و انحراف معیار سن و سابقه کاری به ترتیب 15/65±49/01 و 18/93±22/13 بود. بیش ترین درصد شیوع اختلال های اسکلتی-عضلانی در ناحیه تحتانی پشت با 68/8 درصد و کم ترین شیوع در ناحیه گردن با 9/4 درصد بود. شیوع اختلال ها در بخش های زانو (62/5%)، مچ پا (37/5%)، آرنج (28/1%)، ران (25%)، شانه (21/9%)، مچ دست (21/9%) و فوقانی پشت (18/8%)بود. اختلال نواحی شانه، آرنج، مچ دست، تحتانی پشت، زانو و مچ پا با سن رانندگان تراکتور ارتبا معنی داری نشان دادند. (0/05>P) . همچنین اختلال نواحی گردن، شانه ، آرنج، مچ دست، فوقانی پشت، ران، زانو و مچ پا با سابقه کاری ارتباط معنی داری نشان دادند (0/05>P). بیش ترین درصد ابتلا به زانوی پرانتزی در رانندگان مورد مطالعه مربوط به زانوی پرانتزی بیش از 6 سانتی متر (50%) و بیش ترین درصد ابتلا به زانوی ضربدری در رانندگان مورد مطالعه مربوط به زانوی ضربدری درجه 4 (بیش از 7/5 سانتی متر) (75%) بود. افتادگی شانه راست دارای میانگین 1/84±12/43 سانتی متر و افتادگی شانه چپ دارای میانگین 1/91±11/16 سانتیمتر بود. یافته ها نشان داد که اغلب رانندگان در معرض خطر هستند. بنابراین انجام تمرین های اصلاحی در حین کار، کاهش زمان کار و استفاده از صندلی قابل تنظیم به منظور کاهش شیوع اختلال های اسکلتی-عضلانی پیشنهاد می شود.

بررسی اختلال های اسکلتی عضلانی در بین رانندگان تراکتور منطقه کربال شهرستان مرودشت Keywords:

بررسی اختلال های اسکلتی عضلانی در بین رانندگان تراکتور منطقه کربال شهرستان مرودشت authors

حسن صفی یاری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

فرهاد سلمانی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

مهدی کسرایی

هیات علمی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

احسان سوندرومی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
دانشگاه شیراز، 14 الی 16 شهریور 1391 ...
Nasl Saraji J., Hajaghazadeh M., Hosseine SM., Adl J. 2007. ...
Mousavi SA, Karimi S, Hokmabadi R 2008. Evaluation of distal ...
Reza-Soltani _ Auzagee Sh., Eghlidi J., Sayadli Sh. 2008. Job ...
Miyamoto M. Shirai Y. Nakayama Y. Gembung Y. Kaneda K. ...
Ignatius YT, Yan LT. 1993. Self reported musculo skeletal problems ...
Kumar A Varghese M. Mohan D. Mahajan P. Gulati P. ...
Body Part Discomfort Scale. Available a: www.stakes. fi/include/1-. 19.htm. ...
Kuorinka I., Jonsson B., Kilbom A., Vinterberg H., Biering- Sorensen ...
Daneshmand H., Alizadeh MH., G harakhanlo _ R. 2009. Corrective ...
Rajabi R., Samadi H. 2008. Laboratory guide to corrective exercises. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اختلال های اسکلتی عضلانی در بین رانندگان تراکتور منطقه کربال شهرستان مرودشت" توسط حسن صفی یاری، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز؛ فرهاد سلمانی زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز؛ مهدی کسرایی، هیات علمی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز؛ احسان سوندرومی، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله راننده تراکتور، اختلال اسکلتی-عضلانی، زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، افتادگی شانه هستند. این مقاله در تاریخ 8 بهمن 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1044 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ناراحتی های اسکلتی عضلانی، در بین رانندگان تراکتور بسیار شایع است. با توجه به اینکه رانندگان زمان زیادی از روز، رانندگی می نمایند، در دراز مدت این ناراحتی ها و صدمات در آنها مزمن خواهد شد و پس از تجمع باعث اختلال های حرکتی عضلانی آنها می شود. این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی به روش مقطعی بود که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اختلال های اسکلتی عضلانی در بین رانندگان تراکتور منطقه کربال شهرستان مرودشت با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.