سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی عملکرد لوله های آب نو و نوارهای دوجداره در آبیاری زیر سطحی ذرت

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,543

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NEC04_126

Index date: 13 October 2006

ارزیابی عملکرد لوله های آب نو و نوارهای دوجداره در آبیاری زیر سطحی ذرت abstract

در بهار وتابستان سال ١٣٨٠، عملکرد نوارهای دو جداره ) a1) و لوله های آب نو ) a2) درآبیاری زیر سطحی با سه سطح آبیاری %١٠٠) b1 نیاز آبی پتانسیل ) ، %٧٠) b2 نیاز آبی پتانسیل ) و در منطقه ورامین مورد ارزیابی قرار گرفت . خاک محل تحقیق سیلتی کلی لوم و اسیدیته آن برابر ٧/٥ بود . آب قابل دسترس حد بین ظرفیت زراعی مزرعه ) ١/٣ اتمسفر ) ونقطه پژمردگی دائم ( ١٥اتمسفر ) در٩٠سانتیمتر از خاک ١٧٨ میلیمتر بود . در طی دوره رشد درصد رطوبت خاک در نیمرخ ٩٠ سانتیمتری به روش وزنی اندازه گیری گردید . همچنین جهت ارزیابی یکنواختی پخش آب، درصد رطوبت خاک در عمق ٣٠تا٤٠ سانتیمتری، در راستای طولی لوله ها ونوارها به روش وزنی اندازه گیری گردید . در طی دوره رشد، با اندازه گیری تبخیر از تشک تبخیر کلاس A واقع شده در وسط مزرعه و بااستفاده از ضریب Kc ، مقدار تبخیر و تعرق واقعی گیاه به دست می آمد . هر ٢ روز یکبار، آبیاری انجام می شد . درآبیاری با لوله های آب نو، از هنگام کاشت و جوانه زنی بذر تا استقرار کامل گیاه، آبیاری سطحی ( شیاری ) انجام شد . بر اساس نتایج به دست آمده، درصد یکنواختی پخش آب در راستای طولی نوار های دو جداره %٩٤ ، و در راستای طولی لوله های آب نو %٣٤ به دست آمد . بیشترین میزان عملکرد علوفه تر از تیمار ) a1b1 آبیاری با نوارهای دو جداره و سطح آبی 100% نیاز آبی پتانسیل ) معادل به 62/7 تن در هکتار و کمترین میزان عملکرد علوفه تر از تیمار a2b3 ( آبیاری با لوله های آب نو وسطح آبی %٤٠ نیاز آبی پتانسیل ) معادل با ٢٢/٧ تن در هکتار به دست آمد . راندمان مصرف آب برای پر بازده ترین تیمار (a1b1) برابر (kg/(mm ha) 22/7 و برای کم بازده ترین تیمار (a2b1) برابر (mm ha) 9/5 )kg/) محاسبه گردید . تابع تولید ذرت بر اساس مقدار عمق آب آبیاری از هر تیمار آبیاری (ET) و مقدار عملکرد متناظر با آن تیمار ) ) Y بر اساس یک رابطه خطی به صورت زیر به دست آمد : Y= 31.277 (ET) – 5146.7 R 2 =0.803 ( ( نوار دو جداره Y=1.636(ET) - 4598.5 R 2 =0.671 ( ( لوله آب نو نتایج تأثیر آبیاری زیر سطحی بر شوری خاک نشان داد که آبیاری زیر سطحی باعث افزایش میزان نمک در سطح خاک و کاهش میزان نمک در اعماق خاک گردیده است . نتایج تحلیل اقتصادی برای نوارهای دو جداره نشان می دهد که حداکثر سودهمواره در شرایط حداکثر محصول عاید می گردد . اما نتایج تحلیل اقتصادی برای لوله آب نو نشان می دهد که استفاده از این لوله در مزارعی با شیب سربالایی ) +٣ درهزار ) سود چندانی را عاید زارع نمی کند .

ارزیابی عملکرد لوله های آب نو و نوارهای دوجداره در آبیاری زیر سطحی ذرت authors

مقاله فارسی "ارزیابی عملکرد لوله های آب نو و نوارهای دوجداره در آبیاری زیر سطحی ذرت" توسط امید نوروزی مسعود نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی انرژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 21 مهر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1543 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در بهار وتابستان سال ١٣٨٠، عملکرد نوارهای دو جداره ) a1) و لوله های آب نو ) a2) درآبیاری زیر سطحی با سه سطح آبیاری %١٠٠) b1 نیاز آبی پتانسیل ) ، %٧٠) b2 نیاز آبی پتانسیل ) و در منطقه ورامین مورد ارزیابی قرار گرفت . خاک محل تحقیق سیلتی کلی لوم و اسیدیته آن برابر ٧/٥ بود . ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی عملکرد لوله های آب نو و نوارهای دوجداره در آبیاری زیر سطحی ذرت با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.