بررسی ساختار اکولوژیکی (فراوانی، غنا، یکنواختی، غالبیت، تشابه و تنوع) پرندگان استان گلستان در بازه زمانی پنج ساله (۱۳۹۰-۱۳۹۴)
Publish place: Experimental of animal Biology، Vol: 6، Issue: 1
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 134
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EAB-6-1_012
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
Abstract:
پرندگان تنها موجوداتی هستند که به سبب قدرت پرواز دارای دامنه پراکنش وسیع بوده و تغییرات ساختاری در ترکیب، تنوع و تراکم اکولوژیک آنها میتواند بیانگر تغییرات محیط زیست باشد. این مطالعه با هدف شناسایی گونهها، شاخصهای تنوع زیستی و سایر مقادیر شاخصهای اکولوژیک در یک بازه زمانی ۵ ساله (۹۴-۹۰) از ۲۲ سایت نمونهبرداری، برای اولین بار در استان گلستان انجام شده است. در مجموع ۱۲۳ گونه از ۲۷ خانواده پرنده شناسایی شد که ۶ گونه آن در لیست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت قرار دارند. از نظر تعداد افراد گونهها، به ترتیب چنگر معمولی، اردک سرسبز و فلامینگوی بزرگ بیشترین تعداد را داشتند. خانواده Anatidae بیشترین تعداد افراد را در پرندگان شامل شدند. شاخصهای اکولوژیک نشان دادند بیشترین تنوع و یکنواختی گونهها در سال ۱۳۹۱ بوده و طی سالهای اخیر، نه تنها تعداد افراد گونهها کاهش چشمگیری داشته، بلکه تمام شاخصهای تنوع کاهش یافته است و این درحالی است که شاخص غالبیت به طور معنیداری افزایش دارد. نتایج این مطالعه هشداری برای علاقهمندان و دوستداران حفاظت محیط زیست و همچنین کارشناسان و مدیران این حوزه است و ضرورت حفاظت از این مناطق را بیش از پیش آشکار میکند.
Keywords:
Authors
جابر اعظمی
استادیار گروه علوم محیط زیست، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان
سعید سید قاسمی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان
رسول زمانی احمد محمودی
استادیار گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :