ارزیابی کارایی فرمولاسیون میکروکپسول سنتز شده علف کش های ای پی تی سی و تریفلورالین در کنترل علف های هرز دم روباهی و تاج خروس در شرایط گلخانه

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 48

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPP-37-3_005

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1402

Abstract:

به منظور بررسی کارایی فرمولاسیون میکروکپسول در مقایسه با فرمولاسیون امولسیون علف کش های ارادیکان و ترفلان (ای پی تی سی ۸۲ درصد و تریفلورالین ۴۸ درصد) در کنترل علف های هرز دم روباهی سبز و تاج خروس ریشه قرمز دو آزمایش مجزا به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۹۳ در گلخانه تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش استان مازندران اجرا گردید. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از مقادیر صفر (شاهد)، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد ماده موثره توصیه شده در هکتار از فرمولاسیون های میکروکپسول و امولسیون علف کش های ارادیکان و ترفلان (مقادیر توصیه شده ای پی تی سی و تریفلورالین به ترتیب ۹۲/۴ و ۲/۱ کیلوگرم در هکتار). پاسخ دم روباهی سبز و تاج خروس ریشه قرمز با استفاده از آزمون های تجزیه واریانس و تجزیه رگرسیون غیر خطی مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر ED۱۰، ED۵۰ و ED۹۰ با استفاده از روابط ویبول و لگاریتم لجستیک برآورد گردید. ED۵۰ در فرمولاسیون امولسیون ای پی تی سی در کنترل دم روباهی سبز و تاج خروس ریشه قرمز به ترتیب ۹۴/۲ و ۲۹/۳ و در فرمولاسیون میکروکپسول به ترتیب ۸۷/۱ و ۳۷/۲ کیلوگرم ماده موثره در هکتار تعیین گردید. همچنین این پارامتر در فرمولاسیون امولسیون تریفلورالین در کنترل دم روباهی سبز و تاج خروس ریشه قرمز به ترتیب ۵۵/۰ و ۶۴/۰ کیلوگرم ماده موثره در هکتار و در فرمولاسیون میکروکپسول به ترتیب ۵۲/۰ و ۵۶/۰ کیلوگرم ماده موثره در هکتار برآورد شد. شاخص پتانسیل نسبی ای پی تی سی در کنترل دم روباهی سبز و تاج خروس ریشه قرمز به ترتیب ۵۷/۱ و ۳۹/۱ و در علف کش تریفلورالین به ترتیب ۰۵/۱ و ۱۴/۱ تعیین گردید. بدین لحاظ می توان با استفاده از پوشش پلیمری ضمن افزایش کارایی علف کش ها تا حدود زیادی از مقادیر مصرفی کاست.

Keywords:

پتانسیل نسبی , دز پاسخ , رها سازی کنترل شده

Authors

احمد رهبری

دانشگاه فردوسی مشهد

ابراهیم ایزدی دربندی

دانشگاه فردوسی مشهد

محمد حسن راشد محصل

دانشگاه فردوسی مشهد

غلامحسین ظهوری

دانشگاه فردوسی مشهد

اسکندر زند

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bernards, M.L., Simmons, J.T., Guza, C.J., Schulz, C.R., Penner, D., ...
  • Fogleman, M., Norsworthy, J.K., Barber, T., & Gbur, E. (۲۰۱۸). ...
  • Jursik, M., Soukup, J., Holec, J., Andr, J., & Hamouzova, ...
  • Li, D., Liu, B., Yang, F., Wang, X., Shen, H., ...
  • Nielsen, O.K., Ritz, C.H., & Streibig, J.C. (۲۰۰۴). Nonlinear mixed ...
  • Savage, K.E. (۱۹۷۸). Persistence of several dinitroaniline herbicides as affected ...
  • Ueji, M., & Inao, K. (۲۰۰۱). Rice paddy field herbicides ...
  • Zhang, D.X., Li, B.X., Zhang, X.P., Zhang, Z.Q., Wang, W.C., ...
  • نمایش کامل مراجع