پیش بینی بهزیستی روان شناختی سالمندان براساس معنویت، حمایت اجتماعی و خوش بینی
Publish place: Religion and Health، Vol: 7، Issue: 2
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 110
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JRH-7-2_003
Index date: 27 December 2023
پیش بینی بهزیستی روان شناختی سالمندان براساس معنویت، حمایت اجتماعی و خوش بینی abstract
سابقه و هدف: امروزه با وجود پیشرفت علم بهداشت و گسترش آن، هر ساله بر شمار سالمندان جهان افزوده می شود؛ از این رو، توجه به افزایش بهزیستی روان شناختی سالمندان امری لازم و ضروری می باشد. در این ارتباط، از طریق افزایش معنویت، حمایت اجتماعی و خوش بینی می توان به این مهم دست یافت. با توجه به مطالب بیان شده، پژوهش حاضر با هدف پیش بینی بهزیستی روان شناختی سالمندان براساس معنویت، حمایت اجتماعی و خوش بینی انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از مطالعات توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش را سالمندان ناحیه یک شهر رشت در سال ۱۳۹۷ تشکیل دادند. حجم نمونه معادل ۳۰۰ نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس بهزیستی روان شناختی ۱۸ گویه ای Ryff (۱۹۸۹)، پرسشنامه معنویت Parsian و Dunning (۲۰۰۹)، سنجه حمایت اجتماعی Sherbourne و Stewart (۱۹۹۱) و آزمون تجدیدنظرشده جهت گیری زندگی Scheier و Carver(۱۹۸۵) جمع آوری گردیدند و توسط نرم افزار SPSS ۲۴ و با استفاده از روش همبستگی Pearson و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان دادند که معنویت، حمایت اجتماعی و خوش بینی، همبستگی مثبتی با بهزیستی روان شناختی سالمندان دارند (۰۰۱/۰>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز حاکی از آن بودند که معنویت، حمایت اجتماعی و خوش بینی، ۵۴ درصد از بهزیستی روان شناختی سالمندان را پیش بینی می کنند.
استنتاج: با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که با کسب معنویت، ارائه حمایت اجتماعی و افزایش میزان خوش بینی در زندگی می توان بهزیستی روان شناختی سالمندان را افزایش داد.
پیش بینی بهزیستی روان شناختی سالمندان براساس معنویت، حمایت اجتماعی و خوش بینی Keywords:
پیش بینی بهزیستی روان شناختی سالمندان براساس معنویت، حمایت اجتماعی و خوش بینی authors
Farzin Bagheri Sheykhangafshe
۱- M.A in General Psycho-logy, Faculty of Literature and Humanity Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
Reza Shabahang
۲- M.A in General Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :