کتیبه کاشی های زرین فام، نسخه قابل استفاده در تصحیح متون ادبی
Publish place: Parseh Journal of Archaeological Studies، Vol: 3، Issue: 7
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 187
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_RICHT-3-7_008
Index date: 29 December 2023
کتیبه کاشی های زرین فام، نسخه قابل استفاده در تصحیح متون ادبی abstract
کاشی زرین فام جدای از جنبه زیبایی و چشم نوازی به علت دیگری درخور توجه است و آن، تزئین حاشیه این کاشی ها با اشعاری از شاعران بلندآوازه است که جنبه زیبایی این کاشی ها را دوچندان کرده است. توجه به این کتیبه ها می تواند در برخی موارد راه گشای مصححان متون ادبی و رباعی پژوهان باشد، چراکه بعضا صورت ضبط شده در کاشی ها با نسخ ادبی متفاوت است؛ تفاوتی که در اکثر موارد در چندین کاشی که احتمالا هرکدام در کارگاهی متفاوت تولید شده اند، به یک صورت واحد دیده شده است و می تواند گویای رواج آن صورت ضبط در دوران تولید کاشی ها باشد. ازطرفی در مواردی به علت درج تاریخ ساخت روی کاشی می توان انتساب بعضی از اشعار به شاعری خاص را به واسطه تقدم زمانی این کاشی ها بر سال تولد شاعر یادشده رد کرد. لازم به ذکر است که در برخی موارد نیز تفاوت هایی دیده می شود که ناشی از اشتباه کاتب بوده که ایجاب می کند با رعایت احتیاط به استفاده از این کاشی ها اقدام شود، چراکه نویسندگان این کاشی ها نیز عاری از خطا نبوده اند. اصلی ترین پرسش این پژوهش این گونه است: آیا می توان کتیبه کاشی های زرین فام را به عنوان یک نسخه درنظر گرفت؟ و اگر این چنین است تا چه میزان می توان این کتیبه ها را مهم تلقی نمود؟ روش پژوهش مبتنی بر خواندن کتیبه کاشی ها بوده و سپس به مقایسه رباعیات و ابیات درج شده روی کاشی ها با صورت ضبط شده در نسخ ادبی اقدام شده است.
کتیبه کاشی های زرین فام، نسخه قابل استفاده در تصحیح متون ادبی Keywords:
Inscriptions , Golden Tile , Literary Texts , Rubaiyat , Literary Copy. , کتیبه , کاشی زرین فام , متون ادبی , رباعی , نسخه ادبی.
کتیبه کاشی های زرین فام، نسخه قابل استفاده در تصحیح متون ادبی authors
Hamid Pourdavoud
M.A. in Archeology, University of Tehran, Tehran, Iran.
Hossein Mostajeran
Ph.D. Student of Persian Literature, University of Tehran, Tehran, Iran.
Parastoo Masjedi Khak
Assistant Professor, Department of Archeology, University of Neyshabur, Khorasan Razavi, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :