سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از توموگرافی لرزهای در تعیین زونهای شکسته

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,044

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GSI31_203

Index date: 9 March 2013

استفاده از توموگرافی لرزهای در تعیین زونهای شکسته abstract

لرزهنگاری اکتشافی مدرن با توجه به نیاز روز افزون به منابع جدید انرژی و بهرهبرداری بهینه و کارآمد به سرعت توسعه یافته است . مشخص کردن یک مدل سرعتی دقیق یکی از مه مترین مراحل برای بدست آوردن یک تصویر از ساختار زیر سطح می باشد. توموگرافی لرزه ای یکی از روش هایی است که مدل سرعتی از ساختار زیر سطحی را با استفاده از داده های لرزه ای ارائه می دهد. امروزه این روش در محدوده ی وسیعی از مسائل مانند بررسی های بزرگ مقیاس پوس ته ای تا مسائل مهندسی با ابعاد چند متر استفاده می شود . اینروشدرتکمیل داد ههایحفاریبرایتفسیرمناطقنیمه پیچیدهازنظرزمین شناسیویابرایتعیینپراآندگی حفره ها و شکستگی ها و تعیین دقیقسازندهایضعیف (آم- سرعت) وقوی (پرسرعت) می تواندمورداستفادهقرارگیرد.در این مطالعه یک نمونه از استفاده ی تکنیک توموگرافی لرزه ای جهت بررسی دقیق ساختارها و شکستگی های موجود در منطقه یگریم سل در کشور سوییسآورده شده است . هدف از انجام توموگرافی لرزه ای در این منطقه، شناسایی محل هایی با قابلیت نشت در توده ی سنگ کریستالیزه می باشد .در نهایت توموگرافی لرزه ای، ساختارها و نواحی کمسرعت را که منطبق بر زون های ضعیف تر میباشند و نواحی با سرعت بالا را که منطبق بر زون های فشردهتر هستند، را بخوبی شناسایی کرد . با مشخص شدنزون های ضعیف، در مراحل بعد اقدامات اصلاحی جهت بهبود وضعیت زمین در این قسمتها انجام خواهدشد.

استفاده از توموگرافی لرزهای در تعیین زونهای شکسته Keywords:

استفاده از توموگرافی لرزهای در تعیین زونهای شکسته authors

حسین میرزاوند

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود

امین روشندل کاهو

استادیار دانشکده مهندسی معدن،نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

علی نجاته کلاته

استادیار دانشکده مهندسی معدن،نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
میرزاوند، حسین، روش‌های انجام توموگرافی لرزه‌ای، سمینار کارشناسی ارشد، دانشکده ...
Lehmann, B. Seismic traveltime tom ographyfor engineering and exploration applications, ...
Stewart, R., Exploration Seismic Tomography: Fu ndamentals, Society of Exploration ...
Al-Rufaii, K., 2002, Seismic tomography in areas associated with complex ...
Nolet, G., A BREVI ARY Of SElSMIC TOM OGRAPHY: Imaging ...
Aki, K. and Richards, P.G., 1980, Quantative seismology, Theory and ...
Peterson, J., E., Paulsson.j, N. P., McEvilly, T., V, Applications ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "استفاده از توموگرافی لرزهای در تعیین زونهای شکسته" توسط حسین میرزاوند، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود؛ امین روشندل کاهو، استادیار دانشکده مهندسی معدن،نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود؛ علی نجاته کلاته، استادیار دانشکده مهندسی معدن،نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سی و یکمین همایش علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توموگرافی لرزهای، ردیابی پرتو، الگوریتم بازسازی، وارونسازی، مدل سرعتی هستند. این مقاله در تاریخ 19 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1044 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که لرزهنگاری اکتشافی مدرن با توجه به نیاز روز افزون به منابع جدید انرژی و بهرهبرداری بهینه و کارآمد به سرعت توسعه یافته است . مشخص کردن یک مدل سرعتی دقیق یکی از مه مترین مراحل برای بدست آوردن یک تصویر از ساختار زیر سطح می باشد. توموگرافی لرزه ای یکی از روش هایی است که مدل سرعتی از ساختار زیر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از توموگرافی لرزهای در تعیین زونهای شکسته با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.