بررسی امکان تولید الکتریسیته از گیاهان زنده
Publish place: Human & Environment، Vol: 15، Issue: 2
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 253
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SRBAU-15-2_002
Index date: 30 December 2023
بررسی امکان تولید الکتریسیته از گیاهان زنده abstract
محدودیت منابع انرژی فسیلی در کنار پتانسیل بالای آلایندگی، جایگزینی آنها با منابع پاک و تجدید پذیر را ضروری نموده است. امروزه سهم این گروه از منابع در سیستم تامین انرژی جهان رو به افزایش است. در این ارتباط، میتوان با الهام از طبیعت فناوری نوینی برای استفاده از گیاهان جهت تولید برق توسعه داد که در آینده نزدیک توان تولید انرژی پاک از نور خورشید با استفاده از سیستمهای زنده گیاهی و فرآیند فتوسنتز را پایه گذاری نماید. اساس کار برای تبدیل انرژی خورشید به برق، برمبنای همکاری و تعامل بین گیاهان و باکتریها و با استفاده از پیلهای سوختی میکروبی- گیاهی میباشد. این پیلها قادرند انرژی حاصل از فعل و انفعالات در ناحیه نزدیک به ریشه گیاه (ریزوسفر ) که در نتیجه فعالیت ریزسازوارههای موجود، تولید میگردد را جذب و پس از انتقال به پیلها به انرژی الکتریکی تبدیل نمایند. ایده اصلی برای این کار تولید مواد آلی، غالبا به شکل کربوهیدرات، توسط گیاهان(ریزودپوزیتها) میباشد که باکتریها قادرند با استفاده از آنها بهعنوان منبع تغذیه، انرژی موجود در آنها را به الکتریسیته(جریان برق) تبدیل نمایند. این امر، علاوه بر امکان استفاده مداوم از انرژی نورانی خورشید در تولید برق، به دلیل کاهش انتشار گازهای گلخانهای و سایر آلایندهها، رضایت علاقمندان به محیط زیست را نیز به همراه خواهد داشت. بر این اساس، در مطالعه حاضر مروری کوتاه بر مشخصات و نحوه عملکرد پیلهای سوختی میکروبی- گیاهی در تولید “برق سبز" از گیاهان زنده، صورت گرفته است.
بررسی امکان تولید الکتریسیته از گیاهان زنده Keywords:
بررسی امکان تولید الکتریسیته از گیاهان زنده authors
فروزان وکیلی
دکتری آلودگی های محیط زیست، گروه آلودگی های محیط زیست، دانشکده انرژی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)
لعبت تقوی
استادیار گروه آلودگی های محیط زیست، دانشکده انرژی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
ابراهیم علائی
استادیار پژوهشکده محیط زیست، پردیس انرژی و محیط زیست، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :