سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

الگوی تشکیل کانسار منگنز نوده در توالی آتشفشانی- رسوبی کرتاسه بالایی، زیرپهنه سبزوار

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,720

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GSI31_472

Index date: 9 March 2013

الگوی تشکیل کانسار منگنز نوده در توالی آتشفشانی- رسوبی کرتاسه بالایی، زیرپهنه سبزوار abstract

کانسار منگنز نوده در ٩٠ کیلومتری جنوب غرب شهرستان سبزوار و ۴۵ کیلومتری جنوب روداب، در زیرپهنه سبزوار از بلوک ایران مرکزی قرار دارد. عمدهترین واحدهای سنگی رخنمون یافته در منطقه از قدیم به جدید شامل آهکهای مارنی- سیلتی کرتاسه زیرین، سنگهای آتشفشانی رسوبی کرتاسه بالایی، آهکهای بخش فوقانی کرتاسه بالایی و ماسهسنگها و مارنهای قرمز پالئوسن میباشند. توالی آتشفشانی– رسوبی کرتاسه بالایی در منطقه گسترش زیادی داشته و میزبان کانهزائی مس سولفید تودهای نوده و کانسارهای منگنز نوده، گفت، فریزی، همایی، بنسبرد، چشمهسفید و ذاکری میباشد. از ویژگیهای این توالی، داشتن رسوبات دریایی عمیق همراه با فعالیتهای همزمان با آتشفشان میباشد. کانهزایی منگنز در سنگهای آذرآواری (توف قرمز و لیتیک توف سبز)، آتشفشانی و سیلتستون به صورت پیکرههای چینه- سان رخ داده و بر اساس ویژگیهای ساخت و بافت و کانی شناسی و نوع ارتباط ماده معدنی با سنگ میزبان به دو رخساره توده ای و لایه ای قابل تفکیک است. از لحاظ کانیشناسی کانسار نوده حاوی کانی- های پیرولوزیت، پسیلوملان و براونیت است که کانی پیرولوزیت مقدار قابل ملاحظهای دارد. همچنین از لحاظ بافت میکروسکوپی کانیهای منگنز دارای بافت تودهای، میکروکریستالین، کولوفرم، تیغهای، رگچهای و برشی میباشند.کانیزایی منگنز در کانسار نوده از جهات مختلف از جمله محیط زمینشناسی ته- نشست، سنگ میزبان و ساخت و بافت و کانیشناسی ماده معدنی با کانسارهای منگنز نوع آتشفشانی- رسوبی یا بروندمی شباهت زیادی را نشان میدهد.

الگوی تشکیل کانسار منگنز نوده در توالی آتشفشانی- رسوبی کرتاسه بالایی، زیرپهنه سبزوار Keywords:

الگوی تشکیل کانسار منگنز نوده در توالی آتشفشانی- رسوبی کرتاسه بالایی، زیرپهنه سبزوار authors

علی نصرالهی

دانشجوی زمین شناسی اقتصادی،دانشگاه صنعتی شاهرود

فردین موسیوند

دکترای زمین شناسی اقتصادی،عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

حبیب ا.... قاسمی

دکترای پترولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- Alavi, M., 1991. Sedimentary and structural ch aracteristics _ ...
- Lippolt, H.J., Hautmann, S. 1995, 40Ar/39Ar ages of Precambrian ...
- Rosseti, F., Nasrabady, M., Vignaroli, G., Theye, T., Gerdes, ...
- Shah, M.T., Moon, C.J., 2004, Sedimentary origin of Mn-Fe ...
-Brusnitsyn.A. _ _ Zhukov.I.G, 2012, Manganese deposits of the Devonian ...
-Nakagawa.M, Santosh.M, Maruyama.S, 2009, Distribution and mineral assemblages of bedded ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "الگوی تشکیل کانسار منگنز نوده در توالی آتشفشانی- رسوبی کرتاسه بالایی، زیرپهنه سبزوار" توسط علی نصرالهی، دانشجوی زمین شناسی اقتصادی،دانشگاه صنعتی شاهرود؛ فردین موسیوند، دکترای زمین شناسی اقتصادی،عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود؛ حبیب ا.... قاسمی، دکترای پترولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سی و یکمین همایش علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله منگنز، آتشفشانی– رسوبی، کانسار نوده، کرتاسه بالایی، سبزوار هستند. این مقاله در تاریخ 19 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1720 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کانسار منگنز نوده در ٩٠ کیلومتری جنوب غرب شهرستان سبزوار و ۴۵ کیلومتری جنوب روداب، در زیرپهنه سبزوار از بلوک ایران مرکزی قرار دارد. عمدهترین واحدهای سنگی رخنمون یافته در منطقه از قدیم به جدید شامل آهکهای مارنی- سیلتی کرتاسه زیرین، سنگهای آتشفشانی رسوبی کرتاسه بالایی، آهکهای بخش فوقانی کرتاسه بالایی و ماسهسنگها و مارنهای قرمز پالئوسن میباشند. توالی آتشفشانی– ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی آتشفشان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله الگوی تشکیل کانسار منگنز نوده در توالی آتشفشانی- رسوبی کرتاسه بالایی، زیرپهنه سبزوار با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.