ماهیت حقوقی و آثار تامین مالی شرکت های تجاری از طریق صکوک اجاره
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 6، Issue: 21
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 152
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MIEA-6-21_005
Index date: 15 January 2024
ماهیت حقوقی و آثار تامین مالی شرکت های تجاری از طریق صکوک اجاره abstract
اهمیت سرمایه در اقتصاد کنونی از هیچ کس پوشیده نیست. شرکت ها برای توسعه و گسترش فعالیت های خود، یا گذر از بحران های دوره ای، نیازمند تامین مالی و جذب سرمایه هستند. در این میان از یک سو به دلیل بالا بودن هزینه ی اخذ تسهیلات بانکی، و از سوی دیگر به دلیل آنکه روش های مرسوم تامین مالی چون اوراققرضه و اوراقمشارکت به دلایل شرعی و اجرایی در خصوص شرکت های تجاری قابلیت عملی شدن ندارند، فعالان اقتصادی همواره به دنبال راه های جایگزین برای جذب سرمایه و اخذ تسهیلات مستقیم از مردم هستند. یکی از این روش ها استفاده از اوراقاجاره است. فرآیند تامین مالی این اوراق به این صورت است که ناشر اوراقاجاره با فروش آنها به مردم، سرمایه های آنان را جمع آوری می کند و با استفاده از منابع جمع آوری شده و به وکالت از سرمایه گذاران، اموال مورد نیاز شرکت ها را خریداری کرده و طی قرارداد اجاره ی عادی یا اجاره به شرط تملیک به آنان اجاره می دهد. این روش تامین مالی به دلیل ویژگی ها و مزایایی که دارد مورد توجه شرکت ها و سرمایه گذاران قرارگرفته است. نوشتار حاضر با معرفی اجمالی
اوراقاجاره و تحلیل ماهیت حقوقی آن، نحوه عملکرد این اوراق در تامین منابع مالی شرکت های تجاری را بررسی کرده، و مزایا و معایب این روش تامین مالی را نسبت به دو روش مرسوم یعنی انتشار اوراققرضه و اوراقمشارکت مورد ارزیابی قرار میدهد.
ماهیت حقوقی و آثار تامین مالی شرکت های تجاری از طریق صکوک اجاره Keywords:
Securities , Rental Sukuk (Leasing Bonds) , Islamic Finance Instruments , Commercial Companies. , اوراق بهادار , صکوک اجاره (اوراق اجاره) , ابزار تامین مالی اسلامی , شرکت های تجاری.
ماهیت حقوقی و آثار تامین مالی شرکت های تجاری از طریق صکوک اجاره authors
امیر احمد ذوالفقاری
دانشجوی دکتری رشته اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبایی
محمد صادق آزادفر
دانشجوی دکتری رشته حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه امام صادق(ع)
حسام ابراهیم وند
دانشجوی دکتری رشته حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :