بررسی رویکردهای نظری نوردرمانی در فضاهای درمانی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 45

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-14-4_012

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402

Abstract:

مقدمه: به طورکلی، طراحی ساختمان بیمارستان به عنوان یک کار پیچیده در ابعاد عملکردی پذیرفته شده است. این مقاله تاثیر نور روز را در طراحی فضاهای درمانی برای ایجاد محیط درمانی کارآمد بررسی می کند. هدف این مقاله آشنا کردن برنامه ریزان فضاهای درمانی نسبت به نقش تعیین کننده نور روز و چالش های مربوط به آن است. روش کار: به منظور تجسم الگوهای فکری، ساختاری و پویایی پیشینه های کتاب شناختی در این حوزه تحقیقاتی، ۱۲۱ پژوهش مرتبط به موضوع از بین مقالات پایگاه های معتبر اطلاعات علمی بررسی شدند. یافته ها: تحقیقات به ۴ طبقه اصلی تقسیم شد؛ گروه اول تحقیقاتی که تمرکز خود را بر نقش نور طبیعی در بهبود عملکرد ساختمان (تامین کیفیت محیط داخلی و کاهش مصرف انرژی) قرار داده اند. تحقیقات گروه دوم بر نقش نور طبیعی در بهبود سلامت بیماران (سلامت روانی-ذهنی و جسمانی) تمرکز دارند. گروه سوم نقش نور طبیعی را در بهبود کارایی کادر درمان و گروه چهارم نقش نور طبیعی را در بهبود آلودگی های محیطی مدنظر قرار داده اند. نتیجه گیری: بررسی متون نشان می دهد افزایش دسترسی به نور روز در فضاهای درمانی، با کاهش مصرف انرژی، بهبود کارایی ارائه مراقبت های بهداشتی و کوتاه کردن مدت بستری بیمار همراه است. بهینه سازی فضاهای درمانی بر این اساس علاوه بر اینکه موجب رضایتمندی کاربران می شود، به طور قابل توجهی هزینه های مراقبت های بهداشتی را کاهش می دهد و تاثیرات مثبتی بر پایداری اقتصادی این فضاها دارد.

Authors

سید رضا حسینی

Ph.D. Student, Department of Architecture, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

سید مجید مفیدی شمیرانی

Assistant Professor, School of Architecture and Environmental Design, Iran University of Science and Technology, Tehran, Iran

ایرج اعتصام

Professor, School of Urban Planning, University of Tehran, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :