بررسی اثربخشی درمان شناختی-رفتاری مبتنی بر ایفای نقش در کاهش علایم بیماران دوقطبی تحت درمان سرپایی در بخش اعصاب و روان بیمارستان امام رضا (ع) شهرستان بجنورد

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 53

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-5-3_001

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

Abstract:

چکیده زمینه و هدف: اختلال دو قطبی یکی از شایعترین بیماری های روانی و علل بستری در بخش های روانپزشکی است. به منظور درمان و جلوگیری از عود مکرر این بیماران لازم است اطلاعاتی در رابطه با روش های درمانی من جمله گروه درمانی شناختی رفتاری با تکنیک های مختلف کسب کرد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر بخشی درمان شناختی – رفتاری مبتنی بر ایفای نقش بر درمان اختلال دو قطبی است. مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد. آزمودنی ها طبق مصاحبه تشخیصی و بالینی نیمه ساختار یافته مبتنی بر DSM-IVIR تشخیص اختلال دو قطبی گرفتند و حداقل دو سال از تشخیص آنها می گذرد. (۶۱ (N:. و آزمودنی ها طبق نمره بالایی که در پرسشنامه یانگ (سنجش مانیا) و بک (سنجش افسردگی) کسب نمودند به دو گروه با مانیای بالا و افسرده بالا انتخاب شدند. هر دو گروه تحت درمان دارویی بوده، گروه آزمایش به جز دارو درمانی ۱۰جلسه گروه درمانی دریافت کرد. پرسشنامه ها ( پس آزمون ) توسط نمونه ها بعد از مداخله درمانی تکمیل شدند. و داده های پژوهشی با استفاده از نرم افزار آماری۲۰ SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: یافته های پژوهشی نشان داد که بین گروه کنترل و آزمایش بعد از مداخله (۱۰جلسه درمانی) تفاوت معناداری وجود دارد. نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان دادند در سطح معنی داری ۹۵٪ بین میانگین های گروه آزمایش قبل و پس از آموزش در بیماران دارای اختلال مانیا و افسردگی تفاوت معنی داری وجود دارد ) ۰۰۰/۰ (p<.

Keywords:

Keywords:Role – playing , Cognitive- behavior therapy Group , Bipolar , Mania , Depression , واژه های کلیدی: درمان شناختی-رفتاری , ایفای نقش , اختلال دوقطبی: (مانیا و افسردگی)

Authors

مینا ارکی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، ایران

علی اصغر عباسی اسفجیر

، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی ، ایران

حبیب ا.. نادری

، دانشگاه مازندران بابلسر، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Sadock BJ, Sadock V, Synopsis of psychiatry: behavioral sciences clinica ...
  • psychiatry.translat: Purafkary N, ۱ Tehran: ayandesazan shahreab: ۱۳۸۲, ۶۸۹۲. Bielling ...
  • depression. Psychological Science, ۳(۲), ۳۹-۴۰۸. Williams, CH.(۲۰۰۱). A response to ...
  • behaviour therapy perspective. Europian Journal of Psychotherapy, Counselling and Health ...
  • ۴(۲), ۲۱۵-۲۲۴ ...
  • Sotodeh Asl N,Behnam B, Ghorbani R, Effects of cognitive therapy, ...
  • Rashedi A,Sohrabi F,Shams J,The efficacy cognitive behavior therapy in relaps ...
  • نمایش کامل مراجع