سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اخلاق صنفی و کاربردی در نهج البلاغه

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,783

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SUHRAWARDI03_011

Index date: 15 April 2013

اخلاق صنفی و کاربردی در نهج البلاغه abstract

این مقاله به موضوعی که در مکتب اخلاقی اسلام نخستین بار در احادیث امیر المومنین (ع) به صورت گسترده مطرح شده یعنی تاکید بر فضایل و محاسن اخلاقی خاص یا پرهیز از رذایل و قبا یح خاص برایگروههای ویژه مانند حاکمان، زنان، ثروتمندان، فقرا و ... فضایلی مانند سعه صدر مشورت و زهد برای حاکمان و قانون پذیری و نصیحت برای مردم تحت حاکمیت مثل غیرت و جبن برای زنان (که امروزه بهاخلاق صنفی مشهور است) می پردازد. همچنین در ادامه به جنبه کاربردی اخلاق یعنی شیوه های کسب فضایل و دفع رذایل در نهج البلاغه مانند شیوه ی کسب ملکه ی جود و بخشش و حلم یا مقابله با ترس وکسالت پرداخته می شود. در ضمن به شبهه نسبیت اخلاق که در ارتباط با مسئله مزبور مطرح شده جوابهایی ارائه شده و نیز بحث مزبور با مسئله اخلاق ابرمرد در برخی نظامهای اخلاقی مقایسه شده است

اخلاق صنفی و کاربردی در نهج البلاغه Keywords:

اخلاق صنفی و کاربردی در نهج البلاغه authors

سعید رحیمیان

دانشیار دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابن ابی الحدید، عزالدین عبدالحمید، شرح نهج‌البلاغه، 1385 ه ق ...
خویی، میرزا حبیب الله الهاشمی، منهاج البراعه، 1405ه . ق، ...
تستری، محمد تقی، بهج الصباغه فی شرح نهج‌البلاغه، 1376 ه ...
شهیدی، سید جعفر، ترجمه نهج‌البلاغه، (چاپ هفتم) 1374، تهران، انتشارات ...
فولادوند، محمد مهدی، ترجمه نهج‌البلاغه، (چاپ دوم)، 1382، تهران، انتشارات ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اخلاق صنفی و کاربردی در نهج البلاغه" توسط سعید رحیمیان، دانشیار دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی بزرگداشت سهروردی با موضوع اخلاق کاربردی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نهج البلاغه، اخلاق کاربردی، اخلاق حرفه ای، کسب فضایل، دفع رذایل، اخلاق نسبی هستند. این مقاله در تاریخ 26 فروردین 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1783 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این مقاله به موضوعی که در مکتب اخلاقی اسلام نخستین بار در احادیث امیر المومنین (ع) به صورت گسترده مطرح شده یعنی تاکید بر فضایل و محاسن اخلاقی خاص یا پرهیز از رذایل و قبا یح خاص برایگروههای ویژه مانند حاکمان، زنان، ثروتمندان، فقرا و ... فضایلی مانند سعه صدر مشورت و زهد برای حاکمان و قانون پذیری و نصیحت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اخلاق صنفی و کاربردی در نهج البلاغه با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.