طراحی و روانسنجی «مقیاس مدیریت هزینه درمان» کودکان مبتلا به سرطان

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 46

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-12-6_005

تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1402

Abstract:

مقدمه: سنجش هزینه درمان از دغدغه های روز دنیای توسعه یافته است که در طراحی و ارزیابی نظام های سلامت نقش اساسی به عهده دارند. پژوهش حاضر با هدف طراحی و روانسنجی "مقیاس مدیریت هزینه درمان" کودکان مبتلا به سرطان انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر، از نوع روش شناختی است. در بخش کیفی، مرور وسیعی بر متون مربوط به موضوع پژوهش شامل اسناد کتابخانه ای و مقالات علمی از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۱ انجام شد و با تحلیل آن ها در قالب فرم استخراج                    داده ها، "مقیاس مدیریت هزینه درمان" طراحی شد. در بخش کمی، نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوای مقیاس با نظرخواهی از ۱۵ تن از کادر درمانی بیمارستان کودکان شفیع زاده در شهر بابل با روش نمونه گیری هدفمند به روش گلوله برفی انجام شد. روایی سازه به روش تحلیل عاملی اکتشافی و روایی همگرا و روایی واگرا با توزیع مقیاس طراحی شده بین ۲۵۰ تن از کادر درمانی بیمارستان کودکان شفیع زاده در دسترس بررسی گردید. پایایی ترکیبی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ محاسبه شد. داده ها، در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۲ و نرم افزار آموس نسخه ۲۴ تحلیل گردید. یافته ها: در بخش کیفی، "مقیاس مدیریت هزینه درمان"با ۲۴ عبارت طراحی شد. مقادیر نسبت روایی محتوا برای همه عبارت ها ۴۹/۰ و شاخص روایی محتوا ۸۰/۰ به دست آمد. روایی سازه به روش تحلیل عاملی اکتشافی ۶ زیر مقیاس را نشان داد. روایی همگرا برابر با ۵۸/۰ به دست آمد. روایی واگرا برابر با ۵۸/۰ و پایایی ترکیبی برابر با ۸۹/۰ و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ برابر با ۸۸/۰ به دست آمد. نتیجه گیری: "مقیاس مدیریت هزینه درمان" با ۲۴ عبارت و ۶ زیر مقیاس، روا و پایا می باشد. پیشنهاد می گردد از مقیاس طراحی شده، در پژوهش های مرتبط با خدمات بهداشتی و درمانی برای مدیریت هزینه های کودکان مبتلا به سرطان استفاده شود.

Authors

زینب حاجی تبار

Ph.D. Student of Health Care Management, Department of Health Care Management, Faculty of Medicine, Semnan Branch, Azad University, Semnan, Iran.

سیدجمال الدین طبیبی

Professor of Health Services Management Department, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

بایرام پاکروان

Assistant Professor, Department of Economic Sciences, Faculty of Humanities, Semnan Branch, Azad University, Semnan, Iran.

سیدداود نصراله پور شیروانی

Assistant Professor, Health Services Management Department, Faculty of Health, Babol University of Medical Sciences, Mazandaran, Iran.

لیلا نجفی

Assistant Professor, Health Services Management Department, Semnan Branch, Azad University, Semnan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :