شناسایی عوامل موثر بر شدت تصادفات تک وسیله ای خروج از جاده

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 38

This Paper With 38 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TMSJR-17-4_002

تاریخ نمایه سازی: 14 بهمن 1402

Abstract:

زمینه و هدف: امروزه در ایران، تصادفات جاده ای به علت اصلی جراحات و تلفات تبدیل شده است. بخش قابل توجهی از تصادفات را تصادفات خروج از جاده تشکیل می دهند که در اثر برخورد با اجسام ثابت و یا واژگونی به وقوع می پیوندند. این تصادفات معمولا شدیدتر از سایر تصادفات هستند. تجزیه و تحلیل پارامترهایی که باعث وقوع تصادفات خروج از جاده می شوند، می تواند به ارتقای ایمنی ترافیک کمک کند. به منظور شناسایی عوامل موثر بر شدت چنین تصادفاتی، تصادفات خروج از جاده ای که بین سال های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ در جاده برون شهری تهران- مشهد رخ داده بودند از سیستم تصادفات پلیس راهور ناجا استخراج شد.روش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش های کمی گردآوری داده ها، توصیفی- مقطعی است. گردآوری اطلاعات موردنیاز از طریق مطالعات کتابخانه ای و میدانی و استفاده از داده های آماری مربوطه انجام گرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار تصادفات به وقوع پیوسته در جاده تهران مشهد در بازه زمانی سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ استفاده شده است. به منظور شناسایی عوامل موثر بر شدت تصادفات خروج از جاده تک وسیله ای، مدل رگرسیون لجستیک دودویی و ۸۲۱۸۱ داده تصادفات به کار گرفته شدند و سه مدل برای به دست آوردن سطوح مختلف شدت تصادفات به عنوان متغیرهای پاسخ توسعه داده شد.یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد مدل اول که تصادفات فوتی و جرحی همراه با معلولیت را به عنوان متغیر پاسخ دریافت می کند، نسبت به دو مدل دیگر با داده ها سازگاری بیشتری دارد. متغیرهایی که احتمال وقوع تصادف در جاده را افزایش می دهند عبارت انداز: عوامل مرتبط با جاده مانند سرعت، روسازی راه، وضعیت راه، عوامل مرتبط با زمان مانند تصادفات بین ۶ عصر تا نیمه شب؛ عوامل مرتبط با محیط مانند روشنایی؛ عوامل مرتبط با وسیله نقلیه مانند خودرو شاسی بلند، موتورسیکلت ها، نقص فنی حادث یا مستمر وسیله نقلیه، حرکات مارپیچ یا مستقیم خودرو و نوع شیء ثابت مانند درختان و گودال ها.نتیجه گیری: در نتیجه این تحقیق با توجه به شناسایی متغیرهای تاثیرگذار بر شدت تصادفات، پلیس راهور می تواند اقدام های مناسبی برای کاهش شدت تصادفات خروج از جاده[۱] تک وسیله نقلیه اتخاذ کند.

Keywords:

تصادفات خروج از جاده , شدت تصادفات , تصادفات تک وسیله نقلیه

Authors

وحید صمدپور خلیفه محله

استادیار گروه مهندسی ترافیک، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران

فرامرز زراعت پیما

دانشجوی دکتری ایمنی ترافیک، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران

محمد صادق شاه قلی

دانشجوی دکتری، دانشکده علوم انسانی، گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

ابوالحسن ملکی

دانشجوی دکتری ایمنی ترافیک، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بهبهانی، حمید؛ عفتی، میثم و مرتضایی، سمانه. (۱۳۹۹). ارایه روشی ...
  • http://tms.jrl.police.ir/article_۹۸۳۰۷_cc۴۷dcd۱c۵d۰a۰۴۹۹fab۰۴۹۹۷b۵۸۴cee.pdfLiu, L. & Dissanayake, S. (۲۰۰۹). Examination of Factors Affecting ...
  • Kim, H.; Kim, J.T.; Shin, S.; Lee, H. & Lim, ...
  • نمایش کامل مراجع