تحلیل فرآیند تولید هیدروژن از واکنش آلومینیوم با آب در یک واحد صنعتی به منظور بررسی میزان تاثیر عوامل شکست بر راندمان سیستم

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 37

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TUMECHJ-53-4_004

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1402

Abstract:

با توجه به اهمیت و ضرورت بالای جایگزینی سوختهای فسیلی با منابع سوختی تجدیدپذیر و سازگار با محیط زیست، سالیان متمادی است که محققین بر روی روشهای تولید هیدروژن به عنوان یکی از پاک ترین و در دسترس ترین سوختهای جایگزین، کارهای تحقیقاتی خود را متمرکز نموده اند. یکی از این روشهای مورد مطالعه تولید هیدروژن با بهره گیری از آب و آلومینیوم میباشد. در پژوهش حاضر، تحلیل عددی بر روی این روش صورت میپذیرد و چگالنده لیبیگ فرآیند تولید بررسی میگردد. راندمان چگالنده و کل سیستم محاسبه میگردد. در گام بعدی، فاکتورهای شکست سیستم بر اساس ادبیات فن و نظرات خبرگان شناسایی شده و با بهره گیری از یکی از روشهای تصمیم گیری چند معیاره به نام روش بهترین – بدترین، فاکتورهای شناسایی شده وزن دهی و رتبه بندی میگردد و تاثیر مهمترین شاخص بر عملکرد سیستم مطالعه میشود و راهکارهای افزایش راندمان سیستم ارائه میشود. نتایج نشان می دهد که نتایج عددی به دست آمده در قیاس با کار ژوکائوسکاس به طور متوسط ۲/۴ درصد خطا دارد که مقدار مطلوبی است. همچنین کسر حجمی بخار در ۷ ثانیه اول نشان میدهد که سیال خنک کن ابتدا به محض ورود به مبادله کن تغییر فاز میدهد. با پیشروی زمان و افزایش حجم آب این تغییر فاز کاهش مییابد ولی در مدت زمان ۷ ثانیه بخار داخلی تغییر فاز نمیدهد. برای رسیدن به تغییر فاز بخار لوله داخلی زمان بیشتری لازم است. نمودارها این زمان را بعد از ۵۰ ثانیه نشان میدهند. علاوه بر این، راندمان چگالش، بر اساس نمودار به دست آمده بعد از ۵۰ ثانیه افزایش مییابد و در ۱۵۰ ثانیه به ۸۹ درصد میرسد.

Authors

زاهد شبابی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

ایرج میرزایی

استاد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

مرتضی خلیلیان

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

صمد جعفرمدار

استاد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه ارومیه، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :