دین و قضاوت ربط: بررسی تاثیر شاخص های دینداری کاربران بر قضاوت ربط
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 98
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PUBLIJ-29-4_006
Index date: 19 February 2024
دین و قضاوت ربط: بررسی تاثیر شاخص های دینداری کاربران بر قضاوت ربط abstract
هدف: هدف اصلی تحقیق حاضر کشف تاثیر شاخص های دینداری شامل چهار بعد اعتقادی، عاطفی، پیامدی و مناسکی بر قضاوت ربط کاربران است.
روش: این تحقیق از حیث هدف، کاربردی است و ازروش پیمایشی توصیفی استفاده شد. جامعه آماری، طلاب سطح چهار و دکترای جامعه الزهراء (س) هستند. ۶۹ نفر از طلبه های دکتری به روش کل شماری انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات درباره میزان پایبندی کاربران به شاخص های دینداری، از پرسشنامه دینداری گلاک و استارک (۱۹۶۵) استفاده شد. برای مشخص شدن میزان قضاوت ربط برای کاربران وظیفه کاری شبیه سازی شده (و به ازاء آن سناریو و تقاضا) تعریف شد و مهمترین معیارهای قضاوت ربط (رفتار تعاملی جستجوی اطلاعات و عملکرد تعاملی) در حین اجرای وظایف کاری مورد ارزیابی قرار گرفت. کاربران ابتدا جستجوهایی را در موضوع وظیفه کاری خود در پایگاه های اطلاعاتی فارسی مانند بانک اطلاعات نشریات کشور و پایگاه اطلاعات علمی و پورتال جامع علوم انسانی انجام دادند و مقاله مرتبط با سناریو را بر مبنای سوالات پرسشنامه قضاوت ربط ارزیابی کردند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و آزمون رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد مولفه رفتار تعاملی جستجوی اطلاعات، کاربران، میانگین بالاتری نسبت به مولفه عملکرد تعاملی دارد. برای شاخص های دینداری به ترتیب برای میانگین ابعاد مناسک، اعتقادی، عاطفی و پیامدی قرار داشت. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد بعد مناسکی و و رفتاری کاربران (همچون عبادت، نماز، شرکت در آئین های دینی خاص، روزه گرفتن و...) و بعد اعتقادی و باورهای دینی بر افزایش قضاوت ربط تاثیرگذار هستند. اما دو بعد پیامدی و عاطفی تاثیری بر قضاوت ربط کاربران ندارند. یافته ها نشان می دهد با وجود تغییر در بعد عاطفی کاربران یعنی تغییر در میزان عواطف، تصورات و احساسات مربوط به داشتن رابطه با جوهری ربوبی همچون خدا یا واقعیتی غایی یا اقتداری متعالی، میزان قضاوت ربط آنان تغییری نخواهد داشت. همچنین علیرغم ایجاد تغییر در بعد پیامدی دین، یعنی تغییر در اثرات باورها، اعمال، تجارب و دانش دینی بر زندگی روزمره کاربران، میزان قضاوت ربط آنان تغییری نشان نمی دهد.
اصالت و ارزش: پژوهش حاضر برای نخستین بار به کشف تاثیر شاخص های دینداری کاربران بر قضاوت ربط پرداخته است. باتوجه به یافته های تحقیق حاضر، پیشنهاد می شود طراحان سیستم ها و متخصصان، علاوه بر در نظر گرفتن مسائل فنی و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، تعاملات کاربران با سیستم را نیز مدیریت نموده و شرایط و موقعیت های مختلف کاربران را مد نظر داشته باشند. کتابداران نیز ضمن شناخت جامعه ای که کاربران در آن قرار دارند و در نظر گرفتن بافت دینی و مذهبی جامعه و نیز شناخت رویکردهای دینی کاربران، می توانند هنگام بازیابی اطلاعات به کاربران در مواقع ضروری، راهنمایی های لازم را ارائه دهند.
دین و قضاوت ربط: بررسی تاثیر شاخص های دینداری کاربران بر قضاوت ربط Keywords:
religious effects/ religious practices/ religion believes/ religious emotions/ relevance judgment , آثار دینی , اعمال دینی , باورهای دینی , عواطف دینی , قضاوت ربط
دین و قضاوت ربط: بررسی تاثیر شاخص های دینداری کاربران بر قضاوت ربط authors
فائزه فرهودی
Faculty of Social Science, Communications and Media, University of Religions and Denominations, Qom, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :