بهینه سازی کاربرد علف کش های خاک مصرف جهت کنترل علف های هرز در کشت مستقیم نخود (Cicer arietinum L.) دیم با استفاده از روش اختلاط هم زمان با کاشت

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 48

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPR-14-2_004

تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1402

Abstract:

امکان کاربرد علف­ کش ­های غیر انتخابی در کشت مستقیم نخود، طی سال زراعی ۱۳۹۹- ۱۳۹۸ در استان­ های اردبیل و زنجان مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب کرت ­های خرد شده نواری با طرح پایه بلوک­ های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کاربرد علف­ کش (در ۱۱ سطح، به عنوان تیمار عمودی شامل: کاربرد تری ­فلورالین (ترفلان، EC ۴۸%)، متری­ بیوزین (سنکور، WP ۷۰%)، پندی ­متالین (استامپ، EC ۳۳%)، ایمازتاپیر (پرسوئیت، SL ۱۰%)، اکسی ­فلورفن (گل، EC ۲۴%)، تری­ فلورالین و پندی­ متالین و ایمازتاپیر در ترکیب با فن.دس.اتو (فن ­د­مدیفام + دس­ مدیفام + اتوفومزیت (بتانال­ پراگرس ­ا اف، EC ۲۷.۴%)) و شاهدهای وجین و عدم کنترل علف­ های هرز) و شیوه اختلاط علف­ کش با خاک (به عنوان تیمار افقی شامل کاربرد کولتیواتور + بذرکار و اختلاط علف­کش صرفا توسط بذرکار) بودند. بر اساس نتایج این آزمایش، شیوه اختلاط علف کش ­ها با خاک ­تاثیری بر تراکم و وزن خشک علف­ های هرز و همچنین وزن خشک نخود نداشت و از این جهت، اضافه شدن عملیات کولتیواتور به دلیل لزوم کاهش هزینه ­ها توصیه نمی­ شود. نتایج بررسی تیمارهای علف­ کشی نشان داد که کاربرد تری­ فلورالین (در دو منطقه اردبیل با ۹۰ و زنجان با ۷۹ درصد کنترل) و متری ­بیوزین (در دو منطقه اردبیل با ۹۲ و زنجان با ۷۱ درصد کنترل) به صورت اختلاط هم­زمان با کاشت، با حداقل آسیب به نخود، برای کنترل علف­ های هرز توصیه می­شوند. در منطقه اردبیل، دو علف­ کش ایمازتاپیر و اکسی­ فلورفن نیز به ترتیب با ۹۷ و ۹۶ درصد، کنترل مطلوبی روی علف­ های هرز داشتند. عملکرد دانه نخود نیز در تیمار اکسی­ فلورفن و تری­ فلورالین + فن.دس.اتو در اردبیل و زنجان (به ترتیب با میانگین ۱۰۷۱ و ۸۱۴ کیلوگرم در هکتار) در بیشترین مقدار بود.

Authors

حسین نجفی

بخش تحقیقات علف های هرز، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

سید حسین ناظر کاخکی

بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، مشهد، ایران

بیتا سهیلی مقدم

بخش تحقیقات گیاهپزشکی، ایستگاه تحقیقات کشاورزی آلاروق، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، اردبیل، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ahmadi, K., Ebadzadeh, H.R., Hatami, F., Abdshah H., & Kazemian, ...
  • Hoseiny-Rad, M., & Jagannath, S. (۲۰۱۱). Effect of herbicide Imazethapyr ...
  • Lyon, D.J., & Wilson, R.G. (۲۰۰۵). Chemical weed control in ...
  • Mousavi, K. (۲۰۱۰). Chemical weed control in autumn sowing of ...
  • Rainbow, R., & Derpsch, R. (۲۰۱۱). Advances in no-till farming ...
  • Roohi, A, Sohrabi, S., & Taherimoradi, H. (۲۰۱۹). Comparison of ...
  • Taran, B., Holm, F., & Banniza, S. (۲۰۱۳). Response of ...
  • نمایش کامل مراجع