تجربه خشونت نمادین در بین دانش آموزان مهاجر و پیامدهای روانی-اجتماعی آن
Publish place: Journal of Social Work، Vol: 9، Issue: 3
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 215
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SOWOR-9-3_003
Index date: 15 March 2024
تجربه خشونت نمادین در بین دانش آموزان مهاجر و پیامدهای روانی-اجتماعی آن abstract
مقدمه: مهاجرت علاوه بر پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، دارای پیامدهای روا ن شناختی مختلف برای مهاجران می باشد. این پیامدها می تواند در سلامت روان مهاجران تاثیر داشته باشد. از این رو، هدف این پژوهش بررسی تجربه خشونت نمادین و پیامدهای روانی-اجتماعی آن در بین دانش آموزان مهاجر و مشخص کردن ساختار آن در شرکت کنندگان پژوهش بود.
روش: در این پژوهش، از مطالعه کیفی از نوع پدیدارشناسی تفسیری استفاده شد.پانزده دانش آموز، شش دختر مهاجر و نه دانش آموز پسر مهاجر به روش نمونه گیری هدفمند در سال هزار و سیصدو نودو هفت انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه عمیق استفاده شد و این روند تا مرحله اشباع داده ها ادامه یافت.
نتایج: تحلیل داده ها، پنج بند تشکیل دهنده خشنونت نمادین و پیامدهای روانی-اجتماعی آن را در بافت مدرسه نشان دادند که بندهای خشونت نمادین عبارت بودند از: خشونت زبانی، خشونت هویت اجتماعی و فرهنگی و خشونت از طریق تبعیض اجتماعی. بندهای پیامدهای روانی-اجتماعی عبارت بودند از: واکنش های منفعلانه و واکنش های فعالانه که هر کدام در متن به صورت مبسوط مورد بحث قرار گرفته اند.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه نتایج این پژوهش بیانگر پیامدهای متعدد روانی و اجتماعی مرتبط با خشونت نمادین برای دانش آموزان مهاجر است، سیاستگذاری در این حوزه از سلامت از اهمیت زیادی برخوردار است که نیازمند توجه، شناخت و تعامل بین نهادهای مختلف برای کاهش پیامدهای نامطلوب آن است.
تجربه خشونت نمادین در بین دانش آموزان مهاجر و پیامدهای روانی-اجتماعی آن Keywords:
Symbolic Violence , Mental Health , Migration , School , Phenomenology , خشونت نمادین , سلامت روان , مهاجرت , مدرسه , پدیدارشناسی
تجربه خشونت نمادین در بین دانش آموزان مهاجر و پیامدهای روانی-اجتماعی آن authors
نیلوفر کوشککی
Department of counseling, faculty of psychology and educational sciences, Allameh Tabataba'i University
کیومرث فرح بخش
Department of counseling, faculty of psychology and educational sciences, Allameh Tabataba'i University
معصومه اسمعیلی
Department of counseling, faculty of psychology and educational sciences, Allameh Tabataba'i University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :