سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر موقت نوع و شدت انقباض های ارادی بر برخی از متغیر های الکتروفیزیولوژیکی پرش عمودی ورزشکاران دو و میدانی

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,662

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSTU06_098

Index date: 3 May 2013

اثر موقت نوع و شدت انقباض های ارادی بر برخی از متغیر های الکتروفیزیولوژیکی پرش عمودی ورزشکاران دو و میدانی abstract

هدف: هدف از این پژوهش تعیین اثر موقت نوع و شدت انقباض های ارادی بر برخی از متغیرهای الکتروفیزیولوژیکی پرش عمودی بود. روش شناسی: آزمودنی های این پژوهش 12 نفر از ورزشکاران تمرین کرده دو و میدانی بودند که در 5 روز متفاوت به تصادف یکی از 5 پروتکل گرم کردن (گروه کنترل)، گرم کردن و اجرای نیم اسکوات پویای بیشینه (1RM)، گرم کردن و اجرای یک نوبت 3 تکراری نیم اسکوات پویای زیر بیشینه (75 تا 80 درصد 1RM)، گرم کردن و اجرای یک نوبت 4 ثانیه ای نیم اسکوات ایستای بیشینه، گرم کردن و اجرای یک نوبت 7 ثاینه ای نیم اسکوات ایستای زیر بیشینه 75 تا 80 درصد بیشینه) را اجرا می کردند. 5 دقیقه پس از اجرای پروتک، از آزمودنی ها آزمون پرش عمودی به عمل آمد و فعالیت الکترومایوگرافی (EMG) گروه های عضلانی چهار سر و همبسترینگ در مرحله درون گرای پرش به ثبت رسید. برای تجزینه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد. یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که ارتفاع پرش پس از انجام پروتکل های نیم اسکوات پویای بیشینه (10/58 درصد)، نیم اسکوات پویای زیر بیشینه (10/53 درصد) و نیم اسکوات ایستای زیر بیشینه (7/79 درصد) نسبت به ارتفاع پرش گروه کنترل بطور معناداری افزایش یافت (p≤0/05). در حالیکه هیچ تفاوت معنادار آماری بین اندازه گیری تکراری در فعالیت الکترومایوگرافی عضلات چهار سر و همسترینگ یافت نشد(p>0/05). بحث و نتیجه گیری: بنابراین با استفاده از یک گرم کردن ویژه شامل نیم اسکوات با شدت های بیشینه و زیر بیشینه نسبت به گرم کردن معمول می توان عملکرد پرش عمودی متعاقب را بهبود بخشید که به نظر می رسد بیشتر مربوط به تغییرات درون عضلانی باشد.

اثر موقت نوع و شدت انقباض های ارادی بر برخی از متغیر های الکتروفیزیولوژیکی پرش عمودی ورزشکاران دو و میدانی Keywords:

اثر موقت نوع و شدت انقباض های ارادی بر برخی از متغیر های الکتروفیزیولوژیکی پرش عمودی ورزشکاران دو و میدانی authors

عباس عبدالملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تربیت معلم تهران

پژمان معتمدی

استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تربیت معلم تهران

مهرداد عنبریان

استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بوعلی سینا

حمید رجبی

دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تربیت معلم تهران

مقاله فارسی "اثر موقت نوع و شدت انقباض های ارادی بر برخی از متغیر های الکتروفیزیولوژیکی پرش عمودی ورزشکاران دو و میدانی" توسط عباس عبدالملکی، دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تربیت معلم تهران؛ پژمان معتمدی، استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تربیت معلم تهران؛ مهرداد عنبریان، استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بوعلی سینا؛ حمید رجبی، دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تربیت معلم تهران نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله انقباض ارادی، نیرومند سازی پس فعالی، حداکثر پرش عمودی، فعالیت الکترومایوگرافی عضله هستند. این مقاله در تاریخ 13 اردیبهشت 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1662 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف: هدف از این پژوهش تعیین اثر موقت نوع و شدت انقباض های ارادی بر برخی از متغیرهای الکتروفیزیولوژیکی پرش عمودی بود. روش شناسی: آزمودنی های این پژوهش 12 نفر از ورزشکاران تمرین کرده دو و میدانی بودند که در 5 روز متفاوت به تصادف یکی از 5 پروتکل گرم کردن (گروه کنترل)، گرم کردن و اجرای نیم اسکوات پویای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر موقت نوع و شدت انقباض های ارادی بر برخی از متغیر های الکتروفیزیولوژیکی پرش عمودی ورزشکاران دو و میدانی با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.