بهترین تیمار زمانی کلشی سین برای تولید لاین دابل هاپوئید خربزه

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 819

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_630

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

هاپلوئید ها و دابل هاپلوئید ها می توانند به طور موثری سرعت برنامه های اصلاحی محصولات باغبانی را بویزه در نقشه یابی ژنومی و بدست اوردن اطلاعات قابل اطمینان برای مکان بابی ژن های اصلی و QTL ها برای صفات مهم اقتصادی افزایش دهند. گیاهان هاپلوئید خربزه حاصل از طریق القاء جنین های پارتوژنیک برای تولید گیاهان دابل هاپلوئید توسط کلشی سین در ابتدا کولشیسین دا در دی متیل سولفوکساید DMSO در 10 میلی گرم در لیتر آب مقطر رقیق کرده و ان را با غلظت 500 میلی گرم در لیتر د محیط مایع E20A و اب مقطر استریل فیلر می کنیم زیرنمونه هایی به اندازه 1.5 تا 3 که هرکدام دارای یک تا دو گره بودند از گیاهچه های هاپلوئید تهیه و در معرض تیمارهای مختلف کولشیسین قرار گرفتند. سه تیمار زمانی 12 ساعت ، 18 ساعت و 24 ساعت در محلول ppm 500 کولشیسین برای باززایی گیاهان دابلدهاپلوئید صورت گرفت که طی آن ریز نمونه های هر رقم جداگانه در شیشه های حاوی محلول کلشیسین ریخته و بروی دستگاه شیکر با 100 دور در دقیق قرار می گرفتند. بعد از پایان هر تیمار نمونه ها زیر لامینار ایفلو 3 مرتبه با اب مقطر استریل شستشو و بعد طی دو ازمایش مختلف به محیط کشت معمولی منتقل شدند. از میان تیمارهای مختلف کولشیسین نرخ زنده مانی ریزنمونه های مورد آزمایش که به مدت زمان 12 ساعت تیمار شدند به طور معنی داری بیشترین میزان زنده مانی 84% و موارد میان گره ای به مدت 24 ساعت کمترین میزان باززایی 20% زا نشان دادند.

Authors

اسحاق مقبلی

دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه فردوسی مشه

مصطفی ناصر ترابی

دانش آموخاه کارشناسی ارشد علوم باغبانی - دانشکده کشاورزی پردیس ابورحا

نادیا بهره مند

مربی گروه علوم گیاهی - دانشکده کشاورزی-دانشگاه جیرفت

محمد سادات حسینی

مربی گروه علوم گیاهی - دانشکده کشاورزی-دانشگاه جیرفت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ficcadenti N, Sestili S, Annibali S, Di Marco M, Schiavi ...
  • Lim W, Earle ED (2008) Effect of in vitro and ...
  • Lim W, Earle ED (2008) Effect of in vitro and ...
  • Lim W, Earle ED (2009) Enhanced recovery of doubled haploid ...
  • Sauton A, Dumas de Vaulx R (1987) Induction of gynogenetic ...
  • نمایش کامل مراجع