ارایه یک روش نوین آراستن مشارکتی کاربری ها با سامانه پشتیبان تصمیم گیری آمایش سرزمین گلستان
Publish place: Environmental Researches، Vol: 14، Issue: 28
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 72
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EIAP-14-28_002
تاریخ نمایه سازی: 31 مرداد 1403
Abstract:
یکی از مسایل طرح های کنونی آمایش سرزمین در ایران که از ضمانت اجرایی آن می کاهد، عدم توافق بر سر نتایج و عدم سهولت تکرار فرآیند در صورت تغییر راهبردها و تصمیم هاست. در راستای حل مسایل یاد شده و تسهیل استفاده از طرح های آمایش توسط گروداران، در این مطالعه یک سامانه پشتیبان مدیریتی نوین پیشنهاد شده است. این سامانه که در طی دو سال طراحی شده، به گزینی کاربری های رقیب را به شکل پویا انجام می دهد و برای تمام استان ها قابل اجراست. شایان ذکر است، این سامانه با بهره گیری از توابع نرم افزار ایدریسی با محوریت تابع تخصیص چندهدفه سرزمین به عنوان گام نخست آمایش و استفاده از زبان برنامه نویسی سی شارپ تولید شد. از قابلیت های آن می توان به ساخت سناریوهای جدید تخصیص و به گزینی کاربری های متعارض، سنجش سازگاری کاربری پیشنهادی با طرح آمایش سرزمین، مقایسه نموداری سطح کاربری ها پیش و پس از آمایش، به گزینی مکانی، وسعت و شکل کاربری ها تحت سناریوهای مختلف مدیریتی و نمایش مستندات طرح آمایش در محدوده های مدیریتی نظیر شهرستان اشاره کرد. در این مقاله، به معرفی سامانه آمایش سرزمین استان گلستان(۱) (GMOLA) به عنوان نخستین سامانه کاربردی آمایش سرزمین در ایران پرداخته شده است.
Keywords:
Authors
مصطفی قلی پور
دکتری ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات و محیط زیست، گروه محیط زیست، گرگان، ایران
عبدالرسول سلمان ماهینی
استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات و محیط زیست، گروه محیط زیست، گرگان، ایران
امیر سعدالدین
استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مرتع و آبخیزداری، گروه آبخیزداری، گرگان، ایران
عبدالرضا بهره مند
استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مرتع و آبخیزداری، گروه آبخیزداری، گرگان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :