ارزیابی زراعی، اکولوژیکی و اقتصادی کشت مخلوط مریم گلی و نعناع فلفلی در سطوح مختلف آبیاری و با کاربرد تعدیل کننده های تنش خشکی
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 71
This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SUST-34-2_001
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1403
Abstract:
آزمایشی بصورت کرت های دو بار خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با ۳۶ تیمار و سه تکرار در دانشگاه مراغه در سال های زراعی ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ اجرا گردید. فاکتور اصلی رژیم های مختلف آبیاری شامل پس از ۲۵، ۵۰ و ۷۵ درصد حداکثر تخلیه مجاز رطوبتی از آب در دسترس بود. فاکتور فرعی الگوهای کشت (کشت خالص نعناع فلفلی، کشت خالص مریم گلی و کشت مخلوط یک ردیف نعناع فلفلی+ یک ردیف مریم گلی) و فاکتور فرعی فرعی منابع مختلف کودی شامل عدم مصرف کود به عنوان شاهد، نانو دی اکسید تیتانیوم (۱۰۰ میلی گرم در لیتر)، قارچ میکوریزا و کاربرد تلفیقی قارچ میکوریزا + نانو دی اکسید تیتانیوم بودند.یافته ها: نتایج نشان داد که عملکرد ماده خشک نعناع فلفلی و مریم گلی در تنش ملایم به ترتیب ۷/۲۸ و ۲۷ درصد و در تنش شدید به ترتیب ۱/۵۵ و۱/۶۴ درصد کاهش یافت. بیشترین عملکرد ماده خشک نعناع فلفلی و مریم گلی در کشت خالص با کاربرد تلفیقی قارچ میکوریزا+ نانو دی اکسید تیتانیوم بدست آمد. همچنین بیشترین درصد اسانس نعناع فلفلی در کشت مخلوط با کاربرد تلفیقی قارچ میکوریزا+ نانو دی اکسید تیتانیوم حاصل شد. بیشترین میزان نسبت برابری زمین معمولی، کاهش واقعی عملکرد و شاخص های اقتصادی کشت مخلوط در آبیاری نرمال با کاربرد تلفیقی نانو دی اکسید تیتانیوم + قارچ میکوریزا بدست آمد. علاوه بر این، بیشترین درآمد خالص دو گیاه در آبیاری نرمال در کشت مخلوط با کاربرد تلفیقی قارچ میکوریزا + نانو دی اکسید تیتانیوم بدست آمد که تفاوت معنی داری با کاربرد تلفیقی قارچ میکوریزا + نانو دی اکسید تیتانیوم در تنش ملایم و در کشت مخلوط نداشت.
Keywords:
Authors
عبدالله جوانمرد
هیات علمی دانشگاه مراغه
علی استادی
دکتری اگروتکنولوژی-اکولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :