اقدام پژوهی : چگونه توانستم هویت ملی -اسلامی دانش آموزانم را با بکارگیری از آیات قرآنی و منشور حقوق بشر کورش در درس مطالعات اجتماعی تقویت کنم ؟
Publish place: The 6th National Conference of Professional Researches in Psychology and Counseling from the teacher's perspective
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 50
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CFTP10_0276
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1403
Abstract:
متاسفانه کتب تاریخ ما بدون توجه به نیاز روز دانش آموزان ومسائل موجود در جامعه ی ایرانی تالیف شده و صرفا به شیوه ی نقل حوادثتاریخی پرداخته ودانش آموزان هم به حفظ آن هامی پردازند بدون این که تحلیلی وتفسیری انجام گیرد وبه رفع مشکلات فعلی ما بپردازد. برای حل این مشکل تصمیم گرفتم دانش آموزانم را با تحلیل وتفسیر آثار تاریخی که چقدردرخودباوری وهویت ما اهمیت دارند آشنا سازم . آثار مورد مطالعه ی ما منشور حقوق بشر کورش بوده ودانش آموزان از آن ومسئله ی حقوق بشر اطلاعاتی نداشتند . برای اجرای تدریسم چند فعالیت به دانش آموزانم داده بودم تا درزمان تدریس اکثر کارها با مشارکت فردی و گروهی آنان اجرا شود پس از تهیه ی موارد خواسته شده در جلسه ی بعدی با استفاده از روش های گوناگون تدریس (ایفای نقش و اجرای نمایش نامه و پژوهش آموزی وپرسش وپاسخ وسخنرانی )پیرامون تاسیس حکومت هخامنشی و زندگی کورش وتحلیل منشور حقوق بشر کورش و واژه ی ذوالقرنین در آیات قرآنی به تدریس پرداختیم . بدین ترتیب دانش آموزان با یکی ازهویت های ملی -اسلامی که کورش مرد خردمند وعدالت گستر تاریخ جهان می باشد آشنا نموده و همچنین دانش آموزان چگونگی تحلیل متون تاریخی وآثار آن را درک نموده بودند و به این نکته پی بردند که ”تاریخ معم انسان هاست ”. (امام خمینی (ره). مروری گذرا به سرگذشت تاریخی تمدنهای بزرگ بشری این حقیقت را آشکار می نماید که سرآغاز انحطاط و سقوط و انقراض این تمدن ها ، ازخودبیگانگی و وادادگی در برابر مهاجمین بوده است ! حال اگراز همین منظر، به محتوای کتب درسی تاریخ بنگریم ، نگاه ما بسیار متفاوت با آنچه که هم اکنون در این حوزه دنبال می شود ، خواهد بود و بهتر متوجه خواهیم شد که در کدام جهت گام برمی داریم . یکی ازهویت های مهم ملی -اسلامی -تاریخی تاریخ ما کورش موسس حکومت هخامنشی می باشد.کورش که درقرآن کریم تحت عنوان ذوالقرنین ذکرشده (علامه طباطبایی )برای ایجادصلح وآزادی اندیشه و دین ، منشورحقوق بشررا نوشته است درحالی که امروزه بحث حقوق بشر وشکنجه انسان ها وحمله به کشورهای ممالک اسلامی از مشکلات عمده ی جوامع متمدن بشری می باشد. برای مقابله با این تهاجمات احیای هویت های ملی -اسلامی ضروری است .
Keywords:
Authors
علی اشکنانی
کارشناسی علوم اجتماعی ، دبیر علوم اجتماعی ، مقطع متوسطه دوم، فارس، اشکنان