بررسی وضعیت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) در آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاهی (مطالعه موردی: دانشگاه محقق اردبیلی، پایش سوم)

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 10

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IMTC05_096

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1403

Abstract:

حوادث ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی در محیط کار بصورت کلی و بصورت اختصاصی در آزمایشگاه و کارگاه فضاهای آموزشی وپژوهشی در جهان، افراد و کاربران را با مخاطرات جدی و گوناگون روبه رو مینماید . بطور عمده عملکرد نا ایمن ۹۰ % و شرایط ناایمن ۹۰ % موجب بروز خطر است. استقرار و پایش نظام ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) در هر مجموعه بویژه فضای آموزشیو دانشگاهی که خود تولید کننده علم و کاربران آن نیز از سطح تحصیلات بالایی برخوردار هستند، از امور مهم در دانشگاه ها و مراکزپژوهشی میباشد که میتواند درصد بروز خطر را به میزان زیادی کاهش دهد . در این پژوهش که پایش سوم طرح می باشد، ارزیابیمرحله سوم از آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه محقق اردبیلی به تعداد ۱۲۰ واحد انجام شد. برای ارزیابی استاندارد ایمنیOHSAS ۱۸۰۰۱ و آیین نامه های حفاظت ملی و دانشگاهی و چک لیست های ابلاغی وزارت عتف، چک لیست قبلی با ۱۵۰ موردآماده و جهت انجام تحقیق یک گروه آموزشی با تعداد ۵ آزمایشگاه انتخاب و بر اساس آن بررسی شد. پس از دوره بررسی شش ماههجهت بهبود شرایط و موارد دوباره همین چک لیست مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به راهنمایی کارشناسان و مسئولین امر، استقرارو یا ارتقاء برخی استانداردها، اضافه نمودن برخی تجهیزات و رفع برخی ایرادات قبلی؛ سطح ایمنی، بهداشت و محیط زیست واحدمورد انتخاب نسبت به سطح ابتدای پژوهش پایش سوم ۵% افزایش یافت و از سطح ۸۲% قبلی به سطح ۸۷% رسید و نتایج به شورایHSE دانشگاه گزارش شد و مقرر شد مجددا هر سال و در بازه های شش ماهه تا حصول ایمنی ۱۰۰ درصدی ادامه یابد و پس از آننیز بطور مداوم جهت حفظ وضعیت استاندارد پایش و رصد صورت گیرد. این طرح برای بار اول و دوم نیز در سالهای قبل انجامشده و با ارزیابی نتایج پایش سوم، برای سالهای آتی و با حضور تمام آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه نیز انجام خواهد شد.

Keywords:

ایمنی , بهداشت و محیط زیست (HSE) , ارزیابی , دانشگاه , آزمایشگاه , کارگاه

Authors

محمد انوار

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشجوی دکتری شیمی و حاصلخیزی خاک، کارشناس مسئول آزمایشگاه مرکزی، اردبیل، ایران

میرداریوش شکوری

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشیار گروه علوم دام، رئیس آزمایشگاه مرکزی، اردبیل، ایران

محمدصادق علیائی

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استادیار حوزه معاونت پژوهش و فناوری و رئیس شبکه آزمایشگاههای علمی ایران (شاعا)، تهران، ایران

مهران شیرخانقاه

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشجوی دکتری معماری کامپیوتر، کارشناس مسئول معاونت پژوهش و فناوری، اردبیل، ایران